Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Hububat piyasasında buğday, arpa ve mısır fiyatları yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta TÜRİB’de hububat fiyatları nasıl bir seyir izledi?

Tarım ürünlerinin işlem gördüğü Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Piyasasında işlem hacminde öne çıkan arpa, buğday ve mısır ürünleri için fiyat gelişimi şu şekilde gerçekleşti.

Buğday Ekmeklik: En çok işlemin gerçekleştiği "Buğday Ekmeklik Kırmızı Sert 2.Sınıf" ürünler; 24 Temmuz Pazartesi 7.20 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 7.19 TL/kg, 28 Temmuz Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 7.47 TL/kg oldu. Tüm Ekmeklik Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 7.18 TL/kg olarak gerçekleşti. 

MAKARNALIK BUĞDAYDA HAFTALIK İŞLEM ORTALAMASI 8,25 TL OLDU!

Buğday Makarnalık: En çok işlemin gerçekleştiği "Buğday Makarnalık Düşük Vasıflı" ürünler; 24 Temmuz Pazartesi 8.20 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 7.96 TL/kg, 28 Temmuz Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 8.29 TL/kg oldu. Tüm Makarnalık Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 8.25 TL/kg olarak gerçekleşti. 

Mısır: Pazartesi 5.25 TL/kg'den açılan ve ağırlıklı ortalama fiyatı 5.35 TL/kg olan Mısır'ın Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 5.32 TL/kg oldu. Haftalık işlem ortalaması ise 5.33 TL/kg'den gerçekleşti. 

Arpa: Pazartesi 5.80 TL/kg'den açılan ve ağırlıklı ortalama fiyatı 5.86 TL/kg olan Arpa'nın Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 5.90 TL/kg oldu. Haftalık işlem ortalaması ise 5.90 TL/kg'den gerçekleşti.