Toprak Radyo Televizyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Levent Özdemir, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir'in yaptığı açıklamada dikkat çeken başlıklar şöyle... 

TARIM SEKTÖRÜ BİLEŞENLERİ ARTIK KOKUŞMAYA BAŞLADI

"Tarım sektörü ve bileşenleri artık kokuşmaya başladı. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Bundan dolayı Toprak Radyo Televizyon Ürünleri A.Ş olarak bir basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettik.

YASAL OLAN MARKAMIZA TABİRİ CAİZSE ÇÖKÜLÜYOR!

Kıt imkanlar ile mesleğimizin esaslarından biri olan tarımsal yayın/yayım adına katma değer oluşturmak ve ülkemiz tarımına katkı vermek için uğraşırken yasal olan markamıza tabiri caizse çökülüyor. Bu çökme işi de; Tarım ve Orman Bakanlığı gibi devletin en stratejik kurumu kullanılarak yapılmaya çalışılıyor.

TOPRAK TV 24 SAAT KESİNTİSİZ YAYINA DEVAM EDİYOR

2009 yılından beri tarımsal yayın-yayım konusunda görsel çalışmalar yaparak tarım sektörüne katkı sağlamaya çalıştığımız Toprak Radyo Televizyon Ürünleri A.Ş.'ye ait Toprak TV markası, sosyal mecrada(Youtube, Web, Facebook vb)izinsiz kullanılıyor ve itibarımız zedeleniyor. Toprak TV 2008 yılından 2018 yılına kadar uydu da tarım tematik konulu yayın yapan bir televizyon kanalıydı. Şimdi, https://www.toprak.tv/  Web sayfasından, https://www.youtube.com/channel/UCY5IqO_-nI9tQlYE01tU70w youtube sayfasından ve diğer sosyal mecralardan 24 saat kesintisiz yayınına devam ediyor.

İÇERİKLERİN TAMAMI TARIMSAL EĞİTİM FORMATINDA

İçeriklerin tamamı tarımsal eğitim formatındadır. Toprak Radyo Televizyon Ürünleri Anonim Şirketi, Türk Patent Enstitüsünden Marka kullanım hakkı olan Televizyon yayıncılığı, internet yayıncılığı dahil görsel tüm çalışmaları kapsayan 38 nolu   marka hakkı, domainler ve tüm gereçlerin tamamı yasal, İTO 'na kayıtlı her an uydudan da yayın yapabilecek donanımda kurumsal bir firmadır.

TOPRAKTV.COM DOMAİNİ İLE TOPRAK TV MARKASI KULLANILIYOR

Kurumumuza gelen ihbarlar ve sektörün paydaşlarının ikazı üzerine, topraktv.com domaini ile Toprak TV markası kullanılarak youtube içerikleri hazırlandığının farkına vardık. İlgili/ilgililer ile iletişime geçerek 5883 Sayılı Kanun gereği bunun yasal olmadığını ifade ettik.

BAKAN YARDIMCISI VE GENEL MÜDÜRLERLE GÖRÜŞEREK KENDİLERİNE LEGAL BİR KURUM İMAJI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Uyarımızı dikkate almayan ilgililer, TAGYAD (Tarım Yazarları ve Gazetecileri Derneği) ve Tarım ve Orman Bakanlığı resepsiyonlarında yetkili kişiler ile bir arada bulunmak suretiyle, resimler çektirip hem sosyal mecrada hem sektörün paydaşları ile paylaşmak suretiyle ve yetkilileri referans olarak kullanmak suretiyle kendilerine legal bir kurum imajı vermeye başladığı günden itibaren yasal işlemleri başlattık. CİMER aracılığı ile ve bire bir iletişime geçerek Tarım ve Orman Bakanlığı Basın Müşavirliği ve Bakan yardımcısı Sayın, Nihat Pakdil Bey 'e konuyu detayları ile ilettik.

Şu anda, hukuk sürecinin uzun sürmesi ve yetkililerin bu konuda yeterli ilgiyi göstermemesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü, Devlet Su İşleri Genel Müdürü, Orman Genel Müdürü, Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Çiftçi birlikler gibi sektörün bileşenleri ile Toprak TV adına yayınlara devam edildiğine şahit oluyoruz. Bu durum maalesef kurumumuza ve Toprak TV markasına zarar vermeye devam ediyor.

Kurumumuz giderlerini anlaşmasına vardığı şirketlerin reklam yayıncılığı ile karşılamaktadır. Tarımsal yayın/yayım konusunda sektörün bileşenleri ile yapılan, yapılacak program ve eğitim çalışmaları hiçbir şekilde bir ücret karşılığı olmamış ve olmayacaktır. Bu sebeple; Toprak TV markası kullanılarak elde edilmiş ve edilecek maddi ve manevi her türlü kazancın kurumumuzla ilgisi olmadığı gibi izinsiz kullanılan marka hakkımızla ilgili her türlü yasal hakkımız saklıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"