TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'in Başkanlığında düzenlenen toplantıya Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, İşletme Müdürleri, ilgili Şube Müdürleri ve TİGEM Bayileri katıldı. Sertifikalı tohum üretiminde en önemli kuruluşların başında gelen TİGEM, yapılan yenilikleri ve satış artırıcı tedbirleri değerlendirmek, yapılacak çalışmalara yön verebilmek, dağıtılan tohumluk miktarını artırarak sürdürülebilir kılmak için başta bayiler olmak üzere dağıtıcı kuruluşların temsilcilerinin görüşlerinin alınmasının faydalı olacağı düşüncesiyle her yıl düzenlediği toplantıya bayiler yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda, Türkiye genelinde en çok satış yapan bayi ile bulunduğu coğrafi bölgelerde en çok satışı gerçekleştiren bayilere Bilden, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları teşekkür plaketi sundular.

Bilden, Türkiye birincisi olan bayiye plaketini verirken yaptığı konuşmada, bayilerin tohumluk dağıtımında çok önemli bir role sahip olduklarını belirterek, 10 yıl önce 145 bin ton olan ülke tohum hasılanın 2014 yılında 776 bin tona çıktığını, 17 milyon dolar ihracatın ise yine geçen yıl 107 milyon dolara ulaşarak 10 kat büyüyen bir sektör haline geldiğini kaydetti.

TİGEM çalışanlarının, özellikle işletmelerde, bayilerin taleplerine cevap verebilmek adına tohum sezonunda 24 saat ayakta olduklarını, Genel Müdürlükte başta kendisinin olmak üzere ilgili Daire Başkanı ve personelinin telefonlarının sürekli açık olduğunu söyleyen Bilden, “Ne sorununuz varsa ilgili arkadaşlarımın hepsi burada, her detayı konuşalım. Ufak tefek sorunlar her yerde olabilir, bunları iletin" dedi.