Toprak Mahsulleri Ofisi ton başına 14.000 TL olarak uyguladığı kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını ton başına 15.000 TL olarak güncelledi. Güncellenen fiyattan daha önce TMO’ya ürün satmış olan üreticiler de faydalanacak.

HASAT EDİLEN ÜRÜNLERİN BÜYÜK KISMI HALEN ÜRETİCİNİN ELİNDE

Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) yapılan yazılı açıklamada kabuklu kırmızı mercimek fiyatlarının güncellendiği kaydedildi. TMO açıklamasında şunlara yer verildi: "Ülkemizde mayıs ayı sonunda başlayan kabuklu kırmızı mercimek hasadı temmuz ayı sonu itibariyle tamamlanmıştır. Hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmının hâlen üretici elinde olduğu ve ticarete konu edilmediği gözlenmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yakından takip edilmekte olan iç ve dış piyasa koşulları göz önüne alınarak Kabuklu Kırmızı Mercimek  Alım Fiyatında güncelleme yapılmıştır. 

KABUKLU KIRMIZI MERCİMEK ALIM FİYATI 15 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Daha önce ton başına 14.000 TL olarak uygulanan TMO Kabuklu Kırmızı Mercimek Alım Fiyatı, ton başına 15.000 TL olarak güncellenmiştir. TMO’ya bugüne kadar Kabuklu Kırmızı Mercimek teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, güncellenen yeni alım fiyatından faydalanacaktır. 

GERİYE DÖNÜK ÖDEMELER ÇİFTÇİYE EYLÜL AYINDA ÖDENECEK

Geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise Eylül ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır. Tüm üreticilerimize yeni fiyatımızın hayırlı olmasını dileriz.”