Tarım Kredi Kooperatifleri’nin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarımdan Haber’de yayınlanan, ‘Tarım Kredi’de hukuksuz atanan Genel Müdür korumaya alındı! Hukuki inceleme sonucu rafa kalktı! ve Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış! Çiftçi kuruluşunda neler oluyor?' başlıklı haber ve köşe yazısı hakkında asılsız ve kötü niyetli ifadelerle hakaret iftira suçlarının işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Tarımdan Haber hakkında çirkin iftiralarda bulunan Poyraz, FETÖ tarzı haber yapıldığı ve söz konusu haberlerin hukuk düzeni tarafından korunmaması gerektiğini ileri sürdü. Poyraz’ın Tarımdan Haber’in somut belgeli haberlerine yönelik, FETÖ tarzı veya FETÖ taktiği ile haber yapmakla suçlayarak zan oluşturmaya, yafta vurmaya çalışması dikkat çekerken, adalet sistemini de baskı ve tehdit altına almak istemesi manidar karşılandı.

Poyraz'ın söz konusu suç duyurusundaki şu ifadeleri dikkat çekti: "Haberciliği yönetici görevden almak veya yönetici göreve getirmek amacıyla yapan, bu şekilde maddi menfaat temin eden, yıldırma ve sindirme politikaları ile geçmişte ülkemize ve milletimize ihanet eden bir kısım odakların taktiklerini hatırlatan bu ve benzeri haberlerin hukuk düzeni tarafından korunmaması gerekir" 

SAVCILIKTAN POYRAZ'A TOKAT GİBİ KARAR!

Poyraz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığa her iki suç duyurusunu da kaybederken, savcılık kararında yapılan haberlerde kamu yararının bulunduğunun belirtilmesi Poyraz'ın çirkin iftiralarına karşılık anlamlı bir cevap oldu.

BAK SEN ŞU UYANIĞA! 

Diğer yandan Poyraz’ın geçmişte FETÖ’nün en önemli kurumlarından olan ‘Kimse Yok Mu’ Derneğinin yurt dışı yardım çalışmalarına katılması ve 'Kimse Yok Mu' yeleğini giyecek kadar onlarla geçmişte olan gönül birlikteliğini ortaya koyan fotoğraflarının bulunması, bugün  yaşanan çelişkiyi gözler önüne sererken, 'Bak sen şu uyanığa!' tepkisine neden oldu.