Tarımdan Haber’de 18 Haziran 2020’de yayımlanan: 'Tarım Kredi'de milletvekili dayanışması! Arkadaşının batık çiftliğini 6 milyon liraya satın aldı!’ başlıklı haberle ilgili olarak hakaret ve iftira suçunun işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna, takipsizlik kararı verildi. Savcılığın takipsizlik kararını, ‘usulüne uygun şikayet yokluğu ve suç unsuru yokluğu’ nedeniyle vermesi dikkat çekti. 

AVUKAT NURİ KÖSE VEKALETNAME VE YETKİ BELGESİ VERMEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ!

Diğer yandan müşteki avukatı Nuri Köse’nin dosya mahiyetinde usule uygun herhangi bir vekaletname ve yetki belgesi ibraz etmeden bu suç duyurusunda bulunması da Fahrettin Poyraz döneminde Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan hukuk skandallarına bir yenisini daha ekledi.

CİMER BELGELİ HABERLERE BİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz, kendisinin hukuksuz, kirli ve şaibeli ilişkilerini ortaya çıkardığımız haberlerimize karşı, sözde hukuk mücadelesi vermesi için Nuri Köse’nin ortağı olduğu Köse Hukuk Bürosu’ndan aylık 35 lira ücret karşılığı hizmet satın alınmıştı. Nuri Köse’nin, CİMER ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgelenen haberlerle ilgili bile Tarımdan Haber aleyhine savcılıklara suç duyurusunda bulunması buradaki gerçek niyeti gözler önüne sermişti. 

FAHRETTİN POYRAZ MİLLETVEKİLİ ARKADAŞININ BATIK SÜT ÇİFLİĞİNİ ALARAK KURTARMIŞTI!

Fahrettin Poyraz milletvekili arkadaşı olan Muharrem Selamoğlu’nun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’dan yaklaşık 1.8 milyon lira hibe desteği alarak Ankara/Haymana’da kurduğu ancak işletemediği batık süt çiftliğini 6 milyon liraya alarak kurtarmıştı.  Fahrettin Poyraz’ın bu kıyak şirket alımı, Ankara bürokrasisinde büyük yankı uyandırırken, Tarım Kredi ortaklarının da tepkisini çekmişti. 

SKANDAL ÇİFTLİK ALIMI KAMUOYUNDAN VE ÇİFTÇİ ORTAKLARDAN SAKLANMIŞTI

Tarım Kredi Kooperatifleri, Fahrettin Poyraz’ın milletvekili arkadaşından alınan bu kıyak çiftlik alımını sır gibi saklarken, kamuoyu skandal çiftlik alımını Milli Gazete’nin yaptığı haber ile öğrenmişti.

KIYAK ŞİRKET ALIMI HABERİNE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE  ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Söz konusu kıyak süt çiftliği alımı ile ilgili yapılan haber belgeli ve doğru olmasına rağmen Fahrettin Poyraz, bu haberlere hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararı aldırmış ve ardından Tarımdan Haber hakkında da hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Söz konusu bu haberlere getirilen erişim engeli kararı, Anayasa Mahkemesi tarafından ihlal kararı verilirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da yine söz konusu haberle ilgili yapılan suç duyurusuna ‘usule uygun şikayet yokluğu ve suç unsuru yokluğu’ nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermesi dikkat çekti. 

SAVCILIK SUÇ DUYURUSUNU 2 YIL SONRA GÜNDEMİNE ALDI

Söz konusu haberle ilgili suç duyurusu haberin yayınlanmasının hemen ardından yapılırken, savcılık yapılan suç duyurusu ile ilgili kararını 4 Mart 2022'de verdi. 

SON GELEN KARARLA SUÇ DUYURUSUNDA SKORBORD 22’YE SIFIR OLDU! 

Fahrettin Poyraz döneminde, Merkez Birliği, iştirakler ve kooperatifler tarafından Tarımdan Haber aleyhine organize ve maksatlı bir şekilde sayısız suç duyurusunda bulunulurken, son gelen kararla birlikte kararı kesinleşen 22 ayrı suç duyurusunun tamamı da Tarımdan Haber lehine sonuçlanarak ortaya ilginç bir tablo çıkardı.