Tarım Kredi Tohumculuk, ‘Sertifikalı Patates Tohumculuğu Değerlendirme Toplantısı’ düzenledi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Girdi Planlama ve Tedarik Daire Başkanı Veysel Tolga Atik başkanlığında yapılan toplantıya; Balıkesir Bölge Müdürü Neşe Sarılgan ve Kayseri Bölge Müdürü Vejdi Yiğit’in yanı sıra Merkez Birliğinden ve Bölge Birliklerinden yetkililer ile 58 kooperatif müdürü katıldı.

Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı! Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı!

Merkez Birliği Girdi Planlama ve Tedarik Daire Başkanı Veysel Tolga Atik, TK Tohumculuk Genel Müdürü Bahadır Gül ve Şirket Direktörü Ersan Atakul’un yaptığı konuşmalar ile başlayan toplantıda; TK Tohumculuk Satış ve Pazarlama Müdürü Tolga Karadeniz şirket ve ürünler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca TK Tohumculuk Nevşehir Şube Müdürü Semih Saygın tarafından patates üretimi, sertifikasyon süreci, patates tohum hastalıkları, üretimi yapılan çeşitler, talep-tahsis konularında bilgilendirme ve sunum gerçekleştirildi.

2024 yılı tahsis ve 2025 yılı üretim planlamalarının da yer aldığı değerlendirmeler sonrasında toplantıya katılan heyet, TK Tohumculuk şirketinin Nevşehir ili Kavak Kasabasında bulunan tohum işleme ve paketleme tesisini ziyaret ederek, tohum işleme ve paketleme süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.