Tasarruf tedbirleri eski Tarım Bakanlarına uygulanacak mı? Tasarruf tedbirleri eski Tarım Bakanlarına uygulanacak mı?

SADETTİN İNAN/ Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen, Tarım Kredi’de kayıp 2500 ton ham yağ skandalında şok bir skandal patlak verdi. Tarım Kredi’nin iştiraki Tarım Kredi Yağ Şirketi’nin, Afyonkarahisar’da fason yağ üretimi yaptırdığı Oruçoğlu Yağ Fabrikasını icraya verdiği ortaya çıktı. 102 milyon liralık alacağa karşılık icra işlemi başlatılırken, icra işleminin de fabrikanın satın alma işleminin hemen ardından yapılması dikkat çekti. 

ŞİRKET KAYIP YAĞ HABERLERİNİ YALANLAMIŞTI!

Tarım Kredi Yağ Şirketi, 100 milyon lira değerindeki kayıp 2500 ton ham yağla ilgili haberleri yalanlarken, diğer taraftan fabrikaya yönelik 102 milyon liralık icra işleminin başlatılması yağ skandalında yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi. 

2500 ton kayıp ham yağla ilgili Tarım Kredi Yağ Şirketinden yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: 

Tarım Kredi Yağ San. ve Tic. A.Ş. üretimlerini kendi tesislerinin yanı sıra ülkemizin birçok yerinde atıl üretim kapasitesinin değerlendirilmesi için, sektörün önde gelen firmalarında fason üretim modeline uygun olarak gerçekleştirmektedir. Bazı haber sitelerinde ve sosyal mecralarda Oruçoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde “Tarım Kredi’ye ait 2.500 ton yağın kayıp” olduğuna dair haberler servis edilmiş olup, bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Oruçoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde de şirketimiz ile akdedilmiş olan fason üretim sözleşmesi kapsamında üretim yapılmaktadır. Bu faaliyetlerimiz de her zaman denetlenmekte ve ilgili birimlerimiz tarafından raporlanmaktadır. Bu çerçevede bahse konu haberin aksine şirketimizin menfaatlerine zarar verecek herhangi bir eksiklik/kayıp bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra, yapılan sözleşme gereği şirketimizin tüm hukuki çıkarları da korunarak hareket edilmektedir. Tüm çalışanlarımız da bu bilinç, özen ve özveri ile çalışmalarını sürdürmekte olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TARIM KREDİ ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASINI NEDEN İCRAYA VERDİ? 

Tarım Kredi Yağ Şirketi’nin icradan 604 milyon liraya satın almaya çalıştığı Oruçoğlu Yağ Fabrikasına yönelik 102 milyon liralık icra kararı aldırması, şirketten yapılan açıklamayı da çelişkili duruma düşürdü. İcra işlemi, fabrikayı satın almanın hemen ardından başlatılırken, bu zamanlama gündeme gelen iddiaların yeniden sorgulanmasına neden olurken, yapılan açıklama ile kayıp yağ skandalının üstü örtülmeye mi çalışıldı sorusunu da akıllara getirdi. 

BİLGİYİ KİM SIZDIRDI? KURUM TEYAKKUZA GEÇTİ!

Kayıp 2500 ton ham yağ haberinin ardından Tarım Kredi Yağ Şirketi’nde büyük bir telaş yaşandığı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre Şirket Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Niyazi Arslantaş’ın, ‘bilgileri kimin sızdırıldığının’ bulunması için kurum içinde teyakkuza geçtiği belirtilirken, bu telaş manidar bulundu.