Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, soruşturmanın projeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in, arkadaşına ait şirkete eğitim, organizasyon ve yazılım işini 185 bin dolara vermesinden dolayı başlatıldığı kaydediliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın birlikte görev yaptığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in yürüttüğü 47 milyon Euro’luk hibe projesi ile ilgili olarak soruşturma başlatması, çiftçi kuruluşunda yaşanan yeni bir skandalı gözler önüne serdi.

HİBE PROJESİNDE EŞİNE AİT VİLLA TARIM KREDİ’YE KİRALANMIŞTI!

Proje kapsamında görevden alınan hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşine ait villa paravan şirket üzerinden Tarım Kredi Kooperatiflerine kiralandığı ortaya çıkmıştı. Fahrettin Poyraz, 2021 yılında yaptığı açıklamada eşine ait villanın şirkete satılarak, o şirket üzerinden Tarım Kredi’ye kiralandığını doğrularken, kiralama işleminin ise isim vermeden proje uygulama biriminin sorumlusu olarak Mehmet Okan Ateş tarafından yapıldığını bildirmişti.

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

İddialara göre hibe projesi kapsamında Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Teknoloji şirketine 100 bin liraya yaptırılabilecek bir işin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in arkadaşının şirketine 185 bin dolara verildiği ve soruşturmanın da bu iddiaların araştırılması üzerine başlatıldığı ifade ediliyor.

SORUŞTURMANIN KAPATILMASI MI İSTENDİ?

Ancak kulislerde Tarım Bakanlığında, Bakanlık değişiminin ardından söz konusu soruşturmanın kapatılmasının gündeme geldiği kaydedilirken, Mehmet Okan Ateş’in Bakanlık ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında pazarlık konusu haline geldiği kaydediliyor. Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın Tarım Kredi Kooperatiflerinde birlikte görev yaptığı Mehmet Okan Ateş’in de Bakanlığa kaydırılabileceği konuşuluyor.

Bakan Yumaklı ile arası iyi olmayan Hüseyin Aydın’ın sulh sağlamak için söz konusu soruşturmanın üstü örtülecek mi yoksa iddiaların üzerine gidilecek mi? Soruşturmanın akıbeti şimdiden merak edilirken, kulisler bu iddialarla çalkalanıyor.