Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kuruluna Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınan hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın mevcut Genel Müdür Hüseyin Aydın ile anlaşması damga vurdu. Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Tarım Kredi’nin yeni yönetimine iki ismi yerleştirirken, Fahrettin Poyraz da kendisini görevden alan yönetim kurulu üyelerini listeden çıkartarak amacına ulaştı. Hüseyin Aydın da koltuğunu şimdilik Mart ayına kadar korumuş oldu.

ÇİFTÇİNİN 100 MİLYAR LİRALIK EKONOMİK GÜCÜNÜ KONTOL ETME MÜCADELESİ!

İştirakleriyle birlikte 100 milyar liralık devasa bir ekonomik gücü elinde bulunduran Tarım Kredi Kooperatiflerinde, bu ekonomik gücü kontrol etme mücadelesi, normalde hiçbir araya gelmeyecek isimleri dahi bir noktada buluşturması dikkat çekti.

TARIM KREDİ’NİN GENEL KURULU GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU YAPILDI

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin 12’nci olağan genel kurulu 5 Ağustos’ta yapıldı. Ankara’da yapılan genel kurula 17 bölge birliğinden delegeler, merkez birliği ve bölge birlikleri yönetim kurulu üyeleri, merkez birliği bölge birlikleri ve kooperatif yetkilileri katıldı.

FAHRETTİN POYRAZ’I GÖREVDEN ALAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LİSTEDEN ÇIKARILDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, hafta sonu yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır başta olmak üzere 5 ismi yeni yönetim kurulu listesine almayarak listeden çıkardı. Listeden çıkarılan 5 yönetim kurulu üyesinin de (Köksal Kacır, Ahmet Ersoy, Musa Takımcı, Cahit Yıldız, Mustafa Celep) geçtiğimiz yıl Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasında etkin rol oynayan isimlerden oluşması dikkat çekti. Eski yönetimden ise 4 isim (Adem Darımla, İsmail Can, Ali Çoban ve Mustafa Şenol) koltuklarını koruyarak, yeni yönetimde de listeye alındı. Eski yönetimden listeye alınan 4 ismin, sorun çıkarmayan ve Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasında aktif rol oynamayan isimler olması dikkat çekti.

AHMET BAĞCI FAHRETTİN POYRAZ’I GÖREVDEN ALAN YÖNETİM KURULUNA KARŞI SÖZÜNDE DURMADI!

Fahrettin Poyraz’ın geçtiğimiz yıl görevden alınmasında dönemin Genel Müdür Yardımcısı ve şu anda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Ahmet Bağcı da etkin bir rol oynarken, Poyraz’ın görevden alınmasına imza atan yönetim kurulu üyelerine de söz verilmişti. Ancak hafta sonu yapılan genel kurulda bu sözlerin yerine getirilmemesi, görevden alınan yönetim kurulu üyelerinin de tepkisini çekti.

AHMET BAĞCI’NIN TALEP ETTİĞİ İSİM DENETÇİ YAPILDI!

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile arası iyi olmayan Hüseyin Aydın’ın koltuğunu korumak için Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı üzerinden bir diyalog yürütmesi dikkat çekiyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın Hüseyin Aydın’dan bir ismi doğrudan bir ismi dolaylı yoldan talep ettiği iki ismin yönetim kuruluna girmesi de Aydın ile Bağcı arasındaki diyaloğu gözler önüne seriyor. Tarım Kredi Kooperatiflerine denetçi olarak seçilen Mücahit Balın, Bağcı’nın talebi ile listeye alındığı kaydedilirken, dolaylı yoldan da Ege Bölgesinden bir isim yönetime girdi.

FAHRETTİN POYRAZ MART AYINA KADAR KOLTUĞUNU KURTARDI!

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!

Hafta sonu yapılan genel kurulda Hüseyin Aydın’ın bir gece operasyonu ile kendisini de görevden alabilecek yönetim kurulu üyelerini listeden çıkararak, kendisine sorun çıkarmayacak bir yönetim kurulu oluşturması ve Ahmet Bağcı ile yürütülen ikili ilişkinden dolayı sallantıda olan koltuğunu şimdilik Mart ayına kadar kurtardığı kaydediliyor.

Mevcut tabloya göre Fahrettin Poyraz, kendisini görevden alan yönetim kurulu üyelerini listeden çıkartarak, intikamını alırken, Ahmet Bağcı da özellikle denetçiler üzerinden 100 milyar liralık ekonomik gücü bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerindeki etkinliğini artırdı. Fahrettin Poyraz döneminde etkin göreve getirilen bazı isimlerin de alınmayarak hala görevlerine devam etmesi, arka tarafta çiftçinin sermayesi üzerinden yürütülen güç mücadelesini ortaya koyuyor.