Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dış politika ve ekonomi gündemiyle Beştepe'de toplandı. Saat 15.10'da başlayan toplantı 3,5 saat sürdü. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fındık alım fiyatlarına yönelik açıklamada bulundu. Fındık ihracatının yıllık 2 milyar doları bulduğunu belirten Erdoğan, fındık alımında TMO'nun yeniden görevlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

FINDIK ALIM FİYATI KAÇ LİRA OLDU? 

"Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi'ni üreticileri korumak için yeniden görevlendirdik. Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Ravent için 82,50 TL olarak belirlendi. Alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

FINDIK ÜRETİCİSİ 100 LİRANIN ÜSTÜNDE FİYAT BEKLİYORDU! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatı, üreticinin beklentisinin altında kaldı. Fındık üreticisi, fındık alım fiyatında 100 liranın üstünde fiyat bekliyordu.