ESK’dan hijyen mevzuatına aykırı ithal et satışıyla ilgili skandal açıklama! Mevzuatı bile çarpıttılar! ESK’dan hijyen mevzuatına aykırı ithal et satışıyla ilgili skandal açıklama! Mevzuatı bile çarpıttılar!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Bakanlığından şok ithalat yetkisi! Özel bir firmaya 8 bin 500 baş etçi boş düve ithalat yetkisi verildi. Adana merkezli firmanın Uruguay’dan ithal ettiği etçi (4-15 aylık) boş düveler Mersin limanında indirilerek Adana’ya transfer edilmesi bekleniyor.

TEK BİR FİRMAYA VERİLEN İTHALAT YETKİSİ SEKTÖRÜ AYAĞA KALDIRDI

Tarım Bakanlığının sadece bir firmaya 8 bin 500 baş etçi boş düve ithalat yetkisi vermesi ve firmanın Uruguay’dan ithalat yapması sektörü ayağa kaldırdı.

Etçi damızlık düvelerde pedigrinin kaldırılacağına yönelik beklentiden dolayı hiçbir firmanın başvurusu kabul edilmezken, sadece tek bir firmaya ithalat yetkisi verilerek 8 bin 500 baş etçi düvenin ithal edilmesi sektörde büyük bir tartışmaya neden oldu.

BOŞ DÜVE İTHALATI ADI ALTINDA KESİMLİK HAYVAN MI İTHAL EDİLDİ?

Söz konusu Adana merkezli firmanın ithal ettiği 8 bin 500 baş boş düvenin kesimlik amacıyla ithal edildiğine yönelik ciddi iddialar gündeme gelirken, şartnameye göre (4-15 aylık) olması gereken boş düvelerin Türkiye’ye giriş kiloları ile 15 aylığın üzerin olup olmamaları merak ediliyor.

Tarım Bakanlığının, sektörde büyük bir infiale neden olan 8 bin 500 baş Angus ırkı etçi boş düve ithalatı ile ilgili gündeme gelen iddialar karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.