Sütte yaşanan kriz giderek derinleşirken, Tarım ve Orman Bakanlığının yarın üretici ve sanayici temsilcileri ile bir toplantı yapacağı öğrenildi. Üretici ve sanayici temsilcileri Bakanlığa çağrılırken, sütte yaşanan krizden çıkış yolları aranacak.

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, konsey yönetim kurulunu geçtiğimiz hafta toplantıya çağırırken, Bakanlık ve üretici temsilcileri toplantıya katılmadığı için yönetim kurulu toplanamamıştı. Çallı'nın konsey yönetim kurulunu, TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu'nun SEK Süt'e boykot çağrısından sonra toplantıya çağırması tepkilere neden olmuştu. 

TARIM BAKANLIĞI GÖZ GÖRE GÖRE GELEN SÜT KRİZİNİ SEYRETMEKLE YETİNDİ! 

Yaşanan süt krizinden dolayı süt üretimi düşerken, sanayici süt bulamayacak duruma geldi. Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarında bir artışa gitmemesi de üreticiyi zararına 7.5 liradan sütünü satmamaya itti. Sanayici, USK'nin belirlediği fiyatın üstünde anlaşma yapması USK'nin de işlevini yitirmesine neden oldu. Sütte yaşananlar derin bir krize neden olurken, Tarım ve Orman Bakanlığının bu krizi sadece seyretmesi tepkilere neden olmuştu.