Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, yazılı bir açıklama yaptı. Keskin, açıklamasında şunları kaydetti: "Son yapılan sektör toplantısında Gıda Komitesinin tavsiyesi ve almış olduğu kararla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden oluşan ve üretici lehine alınan kararı sonuna kadar destekliyoruz. Devletimiz Üreticinin yanında biz de Devletimizin yanındayız. Bakanlığımız doğru karar vermiştir. Bundan sonra  Üreticinin eline geçecek net çiğ süt fiyatı belirlenecektir.

Bildiğiniz üzere; Gıda Komitesinin aldığı karar ve tavsiyesi ile Üretici grupları ve sanayici gruplarının görüşmeleri sonucunda, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; üretici müstahsil fiyatı 7,5 TL olarak Ulusal Süt Konseyince açıklanmıştır. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde üreticiye ayrıca ödenmesi şeklinde alınan ve deklare edilen kararlara rağmen;

Sahadan aldığımız bilgilere göre sanayiciler eskiden olduğu gibi kendi giderlerini (nakliye, soğutma vb.) üreticiye ödenen süt fiyatının içine dahil edip üreticiye 7,5 TL nin altında ödeme yapmaktadırlar. 

Bazı Sanayiciler, Bakanlığı, Gıda Komitesini ve devletimizi yok sayıp kendi menfaatleri doğrultusunda üreticiyi de yanlarına çekip durumu farklı noktalara getirmeye çalışıyorlar.

Buradan üreticilerimize sesleniyorum, sanayicinin oyununa gelmeyin… Sanayici gibi davranan örgütlere pirim vermeyin ve hatta bu sanayici yanlısı kişilerin başında olduğu örgütlere üye olmayın… 

Yıllardır kendi ödemeleri gereken nakliye, soğutma, işçilik ve daha bir çok kalemi süt üreticisine verdikleri paranın içine dahil ederek, üreticiye az para ödediler. Hep çok kazanalım diyen nedense sanayici oluyor. Biz üreticiler ne yapalım sizin masraflarınızı da mı biz karşılayalım. Yeter artık düşün yakamızdan….

Unutmayın biz üretmezsek siz de kazanamazsınız. Ürettiğimizin karşılığını istiyoruz. Sanayiciler dahada kazanalım diye emeğimizi hakkımızı sömürüyorlar.

Sahada kim konseyden çıkan fiyatın altında alım yaparsa bizler Bakanlığa şikayet edeceğiz. Gerekirse sütlerimizi bu firmalara vermeyeceğiz. Bakanlığımızdan müdahale isteyeceğiz, artık bir yaptırım olmalı bu firmalara, üreticilerimizin sırtından kolay para kazanmak yok"