Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, buğday stokları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun stoklarındaki ürün miktarı bugüne kadar güvenlik nedeniyle açıklanmazken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, TMO’nun şu anki stok verilerini paylaştı.

Diğer yandan TMO’nun bu yıl geçmiş yıllardan farklı bir politika izlediğini ve stoklardaki ürünlerin tamamen yerli ve milli ürünlerden oluştuğunu belirtirken, farkına varmadan geçmiş yıllarda yine AK Partili Bakanlar tarafından uygulanan ithalat politikalarına da göndermede bulunması dikkat çekti. 

vahit kirişçi-13

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Kirişci, bir otelde düzenlenen "Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısı"nda, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 

TMO olarak bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak politika izledik. Buğday, arpa diğer ürünlerle ilgili olarak üreticilerin memnuniyet içinde olduğunu görüyoruz. Ekmeklik buğday için başlangıçta 7050 lira fiyat verdik. Sonra 7450 lira olarak revize ettik. Stoklarımız herkes duysun; stoklarımızda benim Ahmet amcamın, Ali ağabeyimin, Mustafa kardeşimin ürettiği hububatın bizatihi kendisi var. Şuanda stoklarımız yerli ve milli olarak üretilmiş ürünlerden oluşmaktadır. 4 milyon tona ramak kaldı”