Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Anemon Otel’de düzenlenen sektör toplantısında konuşan Bakan Pakdemirli, girdi maliyetlerindeki artışından dolayı üreticinin kaygılanmamasını isteyerek, “Asla kaygılanmayın en büyük destek size harman zamanında kar bırakacak mekanizmamızı kurduk. Çiftçimiz ve üreticimiz para kazanacak” dedi.

ÇİFTÇİYE KAZANDIRACAK MEKANİZMANIN İÇERİĞİ AÇIKLANMADI

Ancak Bakan Pakdemirli’nin çiftçiye harman zamanında para kazanmasını sağlayacak mekanizmanın içeriği ile ilgili bir bilgi vermedi. 

ÇİFTÇİYİ ÜRETİME TEŞVİK ETMEK İÇİN ALIM FİYATI ÖNCEDEN AÇIKLANABİLİRDİ!

Türkiye ve dünya, pandemi ve girdi maliyetlerindeki aşırı artıştan dolayı olağanüstü bir dönemden geçerken, tarımsal üretimin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için özellikle hububat alım fiyatlarının önceden açıklanarak üretimin garanti altına alınması gerekiyordu. Ancak Bakanlık böyle bir adım dahi atmazken, Pakdemirli’nin ‘çiftçiye kazandıracak mekanizma hazır’ açıklamasında bulunması dikkat çekti.

ATIL HALE GELEN BAKANLIKTA 'ÇİFTÇİYE KAZANDIRACAK MEKANİZMA' NASIL HAZIRLANDI?

Diğer yandan Bakanlıkta ‘Bakan değişecek’ beklentisinden dolayı bütün işler durmuş durumda. Bakanlığın atıl hale geldiği bir dönemde ‘Hasatta çiftçiye kazandıracak mekanizmanın’ kimler tarafından nasıl hazırlandığı ise merak ediliyor.