TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, twitter hesabından yaptığı paylaşımda; “Güvenilir gıdaya erişimi, en temel insan haklarından birisi olarak görüyoruz. Yıllık 40 bin olan gıda denetim sayısını 1 milyon 350 bine çıkardık. Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren 7 bin 500 gıda denetim görevlimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan şeker ithalatı ile ilgili çelişkili açıklama! TÜİK'in kayıtlarını yok saydı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan şeker ithalatı ile ilgili çelişkili açıklama! TÜİK'in kayıtlarını yok saydı!

HİLELİ GIDA ÜRETEN FİRMALAR SON BİR YILDIR AÇIKLANMIYOR!

Hileli gıda üreten firmalar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yılda en az iki kere yayınlanırken, Vahit Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde son 1 yıldır yayınlanmıyor.

VAHİT KİRİŞÇİ HİLELİ GIDA ÜRETEN FİRMALARI KAMUOYUNDAN NEDEN SAKLIYOR?

Halkın sağlığını tehdit eden firmaların yapılan gıda denetimlerinin artırılmasına rağmen son bir yıldır yayınlanmaması dikkat çekerken, yapılan gıda denetimlerinin de sorgulanmasına neden oldu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra Kirişçi’nin Tarım ve Orman Bakanlığından ayrılması beklenirken, Kirişçi, gıdada taklit ve tağşiş listesini yayınlamayan Bakan olarak, Bakanlık tarihine geçecek.

vahit kirişçi-23