İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, 600 bin baş besilik hayvan ithalatı öncesinde Aralık ayında Bakanlıkta sektör yetkilileri ile ilgili bir toplantı yapmıştı. Toplantıda Aralık ayında et fiyatlarındaki artışlar gündeme gelirken, Bakan Yardımcısı Gümen, 2023 yılında ithal edilen besilik hayvanların Şubat ayı itibariyle kesime gireceğini ve et fiyatlarındaki artışın da duracağı öngörüsünde bulunmuştu.

İTHAL HAYVANLAR ŞUBAT'TA KESİME GİRECEK ET FİYATLARI DÜŞECEK!

Ancak Bakan Yardımcısı Gümen’nin bu hesabı tutmadı. 2023 yılında ithal edilen besilik hayvanlar Şubat ayı itibariyle kesime girmesine rağmen et fiyatları sert bir şekilde yükselişini sürdürdü.

İTHAL HAYVANLAR KESİME GİRMESİNE RAĞMEN ET FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Et fiyatlarındaki bu sert yükselişin en önemli nedeni ise ESK’nın ithal edeceği besilik hayvanı 2023 yılına göre yüzde 50 pahalı satacağına yönelik beklentiler canlı hayvan fiyatlarını artırırken, bu da kesim fiyatlarını biranda yukarı çekti. Fiyat artışının yanında 600 bin baş besilik hayvan ithalatındaki belirsizlikte piyasada bütün dengelerin bozulmasına neden oldu.