Çiftçi isyanda! 'Bir kilo buğdaya bir bardak çay içemiyoruz' Çiftçi isyanda! 'Bir kilo buğdaya bir bardak çay içemiyoruz'

Üreticiler, 480 bin dönümlük Söke Ovasında buğday hasadı için havanın düzelmesini bekliyor. Yaklaşık 40 bin dönüm buğday ekili olduğu öğrenilirken, bu oranın geçtiğimiz yıla göre de düştüğü görüldü.

TARİŞ ÇİFTÇİDEN BUĞDAY ALIMI YAPACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, şu bilgileri verdi: "Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle buğday hasadı daha başlamadı. Bazı bölgelerde yapılsa da ovanın geneli duruyor. Önümüzdeki günlerde havalar düzeliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi alım yapmaya başladı. Tariş de aynı şekilde alım yapacağını duyurdu.

ANKARA İLE TEMAS HALİNDEYİZ!

Üreticiler için çok sevindirici bir haber bu. Her zaman dediğim gibi Tariş çiftçinin bel kemiğidir. Dengeyi her zaman sağlar. Şu anda tek sorun buğday fiyatları. Biz 10 lira üzeri bekliyoruz çünkü girdi maliyetleri aşırı yüksekti. Önümüzdeki günlerde de buğday fiyatları belli olur. Bizim Ankara’yla temaslarımız sürüyor. Bol kazançlı bir sezon diliyorum.”

Kaynak: Mansetaydin.com / Ali Bulur