Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, İran’daki yatırımı olan gübre yatırımından çıkacağına yönelik iddialar, sektörde şok etkisi yaptı. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, 2008 yılında Türkiye’nin en büyük dış yatırımı olarak lanse edilen ve çiftçinin gübre girdisinde yaşanan sorunları çözeceği iddiasıyla GÜBRETAŞ liderliğindeki konsorsiyum ile satın alınan Razi’deki yüzde 48.8’lik hissesini satarak ortaklıktan çıkacağına yönelik iddialar, gündeme bomba gibi düştü. GÜBRETAŞ’ın, Razi’deki yüzde 48.8’lik payının Türkiye’de bir yatırımcıya satılacağı kaydedilirken, satışa yönelik görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

TARIM KREDİ HEKTAŞ HİSSE SATIŞINDAN 1.7 MİLYAR LİRA ZARAR ETMİŞTİ!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, göreve geldiğinden buyana kooperatif ve bölge birliklerinin bina ve arsa gibi taşınmazlarını satışa çıkarırken, 50 yıldır dokunulmayan 3.8 Hektaş hisselerini de blok olarak satarak, büyük bir zarara imza atılmıştı.

HİSSELER TÜRKİYE’DEKİ BİR YATIRIMCIYA MI SATILACAK?

Son yıllarda marketçilik ve bakkal işine ağırlık veren Tarım Kredi Kooperatiflerinin, GÜBRETAŞ’ın İran’daki en önemli dış yatırımı olan Razi’deki hisselerini satarak, ortaklığa son vereceğine yönelik iddialar gündeme gelmeye başladı. Başkent’te belirli çevreler arasında dillendirilen iddiaya göre, GÜBRETAŞ’ın yüzde 48.8’lik hissesinin Türkiye’de bir yatırımcıya satılacağı ve bununla ilgili görüşmeler yapıldığı kaydediliyor.

ÇİFTÇİNİN GÜBRE SORUNUNUN KÖKTEN ÇÖZÜLECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ!

2008 yılında Türkiye’nin en büyük dış yatırımı olarak lanse edilen ve çiftçinin gübre sorununu kökten çözeceği iddiasıyla GÜBRETAŞ liderliğindeki bir konsorsiyumla 680 milyon dolara satın alınan İran’daki Razi Petrokimya’daki ortaklık yapısı sürekli eleştiri konusu olmuştu. Gübretaş’ın Razi’deki payı yüzde 48.8 iken konsorsiyumda bulunan diğer ortaklar, GÜBRETAŞ’ın kefaleti ile hisse sahibi olurken, ortaklık payını da temettü gelirleri ile ödedikleri ortaya çıkmıştı.

İRAN’DAKİ GÜBRE YATIRIMININ ÇİFTÇİYE DEĞİL YÖNETİCİLERE VE KONSORSİYUM ORTAKLARINA FAYDASI OLDU!

Çiftçiye verilmeyen rant kuleleri devlete mi satılacak? Çiftçiye verilmeyen rant kuleleri devlete mi satılacak?

İran’daki yatırıma rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinin piyasa fiyatlarının üstünde gübre satması, sürekli eleştiri konusu olurken, RAZİ’deki şirketin yönetiminde görev yapan yöneticiler yüksek huzur hakkı ücretlerinden dolayı köşeyi döndü.