TARIMDAN HABER ÖZEL / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı gereği Nisan ayı sonuna kadar yem fiyatlarında bir artışa gidilmezken, Genel Müdürlük Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı bu süreyi Mayıs ayı sonuna kadar uzatmıştı.

SEÇİMLERDEN DOLAYI KUR VE GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞLAR YEM FİYATLARINA YANSITILMADI!

Son 3 ayda kurda ve girdi maliyetlerindeki artışa rağmen Tarım Kredi Yem, seçimlerden dolayı yem fiyatlarında bir artışa gitmezken, fabrikaların da ciddi zarar etmeye başladığı ifade ediliyor. Zararın büyümesinden endişe edilirken, Tarım Kredi Holding’den verilen talimat gereği fabrikalarda yüzde 30 kapasitenin düşürüldüğü öğrenildi. Üretim kapasitesinin düşürülmesi üretici ile kooperatif çalışanlarını karşı karşıya getirdi.

SEÇİMLERİN HEMEN ARDINDAN YEM FİYATLARINA BÜYÜK ZAM KAPIDA!

Yem fiyatlarına zam yapılmadığı için şuanda piyasanın en ucuz yemini Tarım Kredi, satarken, seçimin hemen ardından yem fiyatlarında ciddi bir artışa gidileceği kaydediliyor.

Tarım Kredi şirketleri faize battı! Dört şirketin 2023’te ödediği faiz 235 milyonu aştı... Tarım Kredi şirketleri faize battı! Dört şirketin 2023’te ödediği faiz 235 milyonu aştı...

TARIM KREDİ'DEN SEÇİME ENDEKSLİ FİYAT POLİTİKASI!

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi ve üretim öncelikli değil de seçime endeksli bir fiyat politikası uygulaması dikkat çekti.