Dünyada 2024 yılında zeytinyağı fiyatları yükselmeye devam edecek! Dünyada 2024 yılında zeytinyağı fiyatları yükselmeye devam edecek!

Tarımcı /Dünyada Tarım / USDA'nın  Kasım ayı raporunda bu durum rapor ediliyor. Hindistan ve Pakistan gibi pazarlardaki büyüme nedeniyle tüketimin yeni bir rekora ulaşması bekleniyor. 

Brezilya ve Tayland'ın Hindistan ve Pakistan'dan gelen azalan sevkiyatları fazlasıyla telafi etmesi beklendiğinden ihracatın daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. 

Stokların, iç talebin karşılanmasına ve Brezilya ve Tayland gibi pazarlardan yapılan ihracatın artırılmasına yardımcı olmak için düşük olduğu tahmin ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA) tarafından yayınlanan bir raporda, Avrupa Birliği'ndeki (AB) şeker üretiminin 2023/24 sezonunda bloğun doğusundaki güçlü mahsulle birlikte Fransa'daki düşüşü telafi etmekten ziyade %3 oranında artmasının beklendiği belirtildi.

USDA, AB'nin pancar şekeri üretiminin 15,5 milyon ton olarak tahmin edildiğini, bunun da %19 artışla Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan ve ayrıca İspanya'da artan ekimlerle desteklendiğini belirtti. Fransa'da yasaklı kimyasallarla ilgili endişeler nedeniyle ekim alanları azaltıldı.

Avrupa Birliği, Brezilya ve Hindistan'ın ardından üçüncü büyük şeker üreticisidir. USDA tarafından beşinci büyük ithalatçı olduğu tahmin edilmektedir. AB ithalatının 2023/24'te 500.000 ton düşüşle 2,5 milyon tona düşeceği tahmin ediliyor.