TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada yetiştiricilerin belirli sayıda hayvan getirdiğini ve bugüne kadar satış oranının yüzde 20 civarında olduğunu söyledi.

Çelik, alım gücündeki düşüşün pazarlarda durgunluğa neden olduğunu ve bazı marketlerde yapılan kurbanlık satışlarının durumu olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Çelik, marketlerin çeşitli et satışı yaptığını ve kurbanın alınacağı adresin kurban pazarları olduğunu belirtti. Ayrıca, kurban kesilecek yerleri vatandaşlara gösterdiklerini ve belediyelerin her türlü imkanı sağladığını söyledi. Almak isteyen her vatandaşın gönül rahatlığıyla bu pazarlardan kurbanını alabileceğini belirtirken, kendisinin de bayramın birinci günü kurban pazarından aldığı küçükbaş hayvanı keseceğini ifade etti.

Nihat Çelik, pazar yerlerinde satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın her Kurban Bayramı'nda Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkları aldığını hatırlatan Çelik, geri gönderilecek hayvanlar için de lojistik destek sağlandığına vurgu yaptı.

Antalya'da sahte gübre alarmı! DNA Barkod ile iz sürüldü 17 ton sahte gübre ele geçirildi! Antalya'da sahte gübre alarmı! DNA Barkod ile iz sürüldü 17 ton sahte gübre ele geçirildi!

Kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin de bilgi veren Çelik, şunları kaydetti:

"Kurbanlıklar hastalıklı olmayacak. Küçükbaş hayvanın kurban edilebilmesi için bir yaşında olması lazım. Eğer bir yaşında değilse, fiziki yapısı itibarıyla bir yaşındaki hayvanla örtüşüyorsa kurban edilebilir. Ayrıca hayvanların kulak küpesi olması lazım. Kurban seçerken şartlar bellidir. Dolayısıyla kesim yapılırken de bu hayvanlara eziyet edilmemesi gerekiyor. Hayvanı tedirgin etmeden kesimi bilinçli bir şekilde yapmak lazım. Vatandaşların, çevre temizliği anlamında da büyük bir sorumlulukla bu bayramı geçirmelerini istirham ediyorum."