Hükümet, buğday alım fiyatlarını seçim sonrasına bırakırken, muhalefet yaptığı açıklamalarla alım fiyatı aralığını ortaya koydu. İYİ Parti Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, ekmeklik, makarnalık buğday ve arpa alım fiyatlarını ilan etti. 

EKMEKLİK, MAKARNALIK BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATI!

Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar! Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar!

İYİ Parti Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede çiftçi açısından ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı. Yaptıkları araştırma sonucunda ekmeklik buğday alım fiyatının 11 TL artı 1.5 lira prim, makarnalık buğday alım fiyatının ise 12.2 TL artı 1.5 lira prim, arpa alım fiyatını da 10.4 TL artı 75 kuruş prim olarak ilan ettiklerini kaydetti. Kahveci, konjonktürel olarak fiyatların 15 günde bir yeniden düzenlenip oluşacak farkların telafi edici ödeme olarak ödeneceğini bildirdi.