TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı bir televizyon programında buğday alım fiyatına yönelik açıklamalarda bulundu.

BUĞDAY ALIM FİYATLARININ AÇIKLANMAMASI ÇİFTÇİNİN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR!

Türkiye’nin bazı bölgelerinde hasat başlarken, buğday alım fiyatının açıklanmaması üreticinin ürününü zararına satmaya neden oluyor. Bundan dolayı çiftçi, biran önce buğday alım fiyatının açıklanmasını beklerken Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, gelen tepkilerden olsa gerek bugünlerde arka arkaya televizyon programlarına konuk olmaya başladı.

2023 YILI BUĞDAY ALIM FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? BAKANDAN DİKKAT ÇEKEN CEVAP!

Bakan Kirişçi, katıldığı bir televizyon programında ‘buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?’ Sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

BUĞDAY FİYATI İLE İLGİLİ HENÜZ ZİHNİMİZDE BİR RAKAM YOK! ENFLASYONA VE REKOLTEYE BAKACAĞIZ!

Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

Kirişçi, açıklamasında buğday alım fiyatı ile ilgili henüz zihninde bir rakam olmadığını belirterek, “Enflasyona bakacağız, rekolteye bakacağız, 5 Haziran sonrasına denk gelen bir zamanda açıklamış olacağız” dedi.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde hasat başlarken, çiftçi alım fiyatlarının açıklanmamasından dolayı mağduriyet yaşarken, Bakan Kirişçi’nin ‘zihnimizde henüz bir rakam yok’ şeklinde açıklama yapması şaşkınlıkla karşılandı.

ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ!

Buğday alım fiyatı belirlenirken, kesinlikle üreticiyi mağdur etmeyecekleri bir fiyat belirleneceğini dile getiren Kirişçi, "Üretici zor şartlarda üretim yapıyor. Eğer biz üreticiyi mağdur edersek gelecek yıl buğday ekmekten uzaklaşır. Bunları yaşadık. Buna göz yummamamız lazım" dedi.