İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Bakanlıktan kendisine bilgi sızdırıldığını iddia ederek, bu kişinin ismini sorduğunu belirtti. Yokuş, Pakdemirli’nin Bakanlıktan kendisine bilgi sızdırıldığı için soru önergelerine cevap vermeyeceğini belirttiğini kaydederek, "bunun milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekiline aleni olarak soru önergesine cevap vermeyeceğim. Ben yasaları tanımam, TBMM’ni tanımam diyor. Bu tavır 600 milletvekilinedir, bu tavır 83 milyon Türk milletinedir” tepkisinde bulundu. 

MİLLETVEKİLİ VE BÜROKRATLARIN ARASINDA BENDEN İSİM İSTEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığının 2021 bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, 11 Kasım 2020’de TAGEM’deki toplantıda Bakan Pakdemirli ile arasında geçen bir diyaloğu paylaştı.  Pakdemirli’nin kendisine Bakanlıktan bilgi sızdırıldığını iddia ederek, bütün bürokrat ve milletvekillerinin arasında bu kişinin ismini teyit etmek istediğini belirten Yokuş, “Böyle bir bakanlık anlayışı olabilir mi?” dedi. 

SİZ İÇERİDEN BİLGİ ALIYORSUNUZ SORU ÖNERGELERİNİZE CEVAP VERMEYECEĞİM!

Yokuş, Pakdemirli ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: "11 Kasım 2020’de TAGEM’de bir toplantıya katıldık. Çok önemli burası sayın milletvekilleri. Bu toplantı sonrası Pakdemirli bana dönerek iki dakika görüşebilir miyiz dediler ben de hay hay sayın bakanım elbette görüşürüz dedimm. Orada bulunan bütün milletvekillerinin ve bürokratların içinde bana verdiğiniz soru önergelerine cevap vermeyceğim. Siz içeriden bilgi alıyorsunuz. İçeriden size bilgi sızdırılıyor. O kişi şu mu diye bir de isim verdi. Şimdi vicdanınıza soruyorum ya böyle bir bakanlık anlayışı olabilir mi, bunu soracaksan özel bir yere çek sor. O da yok."