Yurt dışı piyasalar gübre fiyatları düşmeye devam ederken, çiftçinin şu anda en çok kullandığı Can 26 gübresinde ciddi bir kriz patlak verdi. Piyasada yeterli Can 26 gübresi bulunamazken, elinde olan bayilerinde satmakta nazlandığı ifade ediliyor.

ÇİFTÇİLER TARIMDAN HABER'İ ARAYARAK SESLERİNİN DUYURULMASINI İSTEDİ!

Tarımdan Haber’i arayarak Can 26 gübresinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken çiftçiler, piyasada gübre bulamadıkları gibi fiyatların da 8 bin liraya kadar çıkmasına tepki gösterdiler. Tarım ve Orman Bakanlığının Can 26 gübresinde yaşanan soruna acilen bir çözüm bulmasını isteyen çiftçiler, çiftçinin en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde gübrenin bulunamamasının tarımsal üretimi ciddi zarar vereceği uyarısında bulundular.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

CAN GÜBRE KAÇ LİRADAN SATILIYOR?

BAĞFAŞ, Can 26’yı bayilere 5120 TL/tondan, GEMLİK ise 7490 TL/tondan satışını yapıyor. TOROS’un da bayi satış fiyatlarına tonda 100 ile 150 lira zam yaptığı kaydedilirken, firmalar arası farklı fiyat uygulamaları da sektörde kafa karışıklığına neden oldu. Piyasada yeterli gübre bulunmaması da bayilerin farklı fiyatla gübre satmasına neden olurken, bu durum çiftçiyi ciddi anlamda mağdur ediyor.