TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerde tağşişli genel müdür Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınırken, yerine atanan Bayram Ali Yıldırım bugün göreve başladı. Real Hipermarketler ve Tansaş’ta çeşitli görevlerde bulunan Yıldırım, Yıldız Holding’in toptan satış zinciri olan Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş’de de CEO olarak görev yapmıştı. 

YENİ GENEL MÜDÜRÜ İLK ZİYARET EDEN POYRAZ VE ATEŞ OLDU 

Tarım Kredi Marketlerde Bayram Ali Yıldırım, bugün görevine başlarken, yeni Genel Müdürü ilk ziyaret edenler de tağşişli genel müdür atamasından dolayı sıkıntılı günler geçiren Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş oldu. 

KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR ANCAK...

Çiftçiden alınan ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaştırılması amacıyla kurulan Tarım Kredi Marketlerin başına geçtiğimiz Nisan ayında tağşişli bir genel müdür atanmıştı. Skandal atama Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tağşişli genel müdüre sahip çıkarak, kamuoyundan gelen tepkilere rağmen haftalarca görevden almamak için direnmişti. Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım ve Orman Bakanlığının kayıtlarını da yok sayarak skandal atamanın üstünü örtmek için kamuoyuna yanıltıcı açıklama yaparak, büyük bir skandala daha imza atılmıştı. 

Tarım Kredi Marketlerde yaşanan bu skandal atama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da büyük tepkisini çekerken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş tarafından atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut, önceki gün Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınmıştı. 

CUMHURBAŞKANLIĞINA 3 İSİM VERDİ AMA ÜÇÜ DE KABUL GÖRMEDİ  

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Marketlerin başına atanacak Genel Müdürle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığına 3 isim önerdiği ancak bu isimlerin hiç birinin kabul edilmediği ortaya çıktı. Tarım Kredi Marketlere Genel Müdür olarak atanan ve bugün görevine başlayan Bayram Ali Yıldırım’ın bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlendiği ve atandığı kaydediliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın verdiği üç ismin de veto yemesi dikkat çekti. 

GIDA SAHTEKÂRLIĞINDA ZİRVE YAPMIŞTI 

Tarım Kredi Marketlere atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un, geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının hileli ürün ürettiği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yer alması dikkat çekmişti. Bulut’un kurucu ortağı olduğu firmalardan sadece TADABAN GIDA, hileli bal ve tereyağından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 kere ifşa edilmişti. Yapılan gıda sahtekarlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarında belgeli olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in bu gerçekleri kamuoyundan gizlemeye çalışmaları ise tam bir skandal olarak değerlendirilmişti.  

BAYRAM ALİ YILDIRIM KİMDİR? 

Bayram Ali Yıldırım 1966 yılında Bayburt’ta doğmuştur.

Sırasıyla; Erzurum Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.

1998 ve 2001 yılları arasında Real Hipermarketlerinde önce Proje Mühendisi, sonrasında Antep Mağazasında Kıdemli Mağaza Müdürü olarak çalışmıştır.

2001 ve 2005 yılları arasında Tansaş’ta Bölge Satış Direktörü olarak çalışmıştır.

Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması!  Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması! 

Tansaş’ın Migros’a satışı sonrası 2006 yılının ortalarına kadar mevcut görevini  sürdürmüştür.

2006 yılında Yıldız Holding’in toptan satış zinciri olan Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş.’ye Satış, Operasyon, Yatırım ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  olarak transfer  olmuştur.

2013 yılında Harvard Üniversitesi GMP Programını bitirmiştir.

2014  yılı başında Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. CEO’su olarak atanmıştır.

Bayram Ali Yıldırım ileri düzey İngilizce bilmekte, yürümeyi ve seyahat etmeyi  sevmektedir.

Evli ve dört çocuk sahibidir.