Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market zincirlerine yönelik açıklamaları Millî Gazete’nin geçen yıl ortaya çıkardığı market zincirinde yaşanan kayıp 3 bin ton et skandalını yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gıdada fahiş fiyatın sorumlusu olarak 5 zincir marketi sorumlu tutan açıklamaları, geçen yıl Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı bir zincir markette yaşanan 3 bin ton kayıp et skandalını akıllara getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyattan dolayı 5 zincir marketin ağır bir şekilde denetleneceğini belirtirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen yıl ucu zincir markete dokunacağı için kamunun 100 milyon lira zarar etmesine neden olan kayıp 3 bin ton et skandalı ile ilgili soruşturmaya izin vermemesi yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.

MARKET ZİNCİRİNİN ET VE SÜT KURUMU’NDAN DÜŞÜK FİYATTAN ALDIĞI 3 BİN TON ETİ VATANDAŞA SATMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Bilindiği üzere, sözde vatandaşa eti ucuz tükettirmek için 2017’nin sonunda başlatılan ve 2019 yılına kadar belli aralıklarla uygulanan ucuz et projesinde büyük bir skandal patlak vermişti. Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı skandalda, Türkiye’nin önde gelen bir zincir marketinin düşük fiyattan Et ve Süt Kurumu’ndan aldığı 3 bin ton eti ucuz et projesi kapsamında satmayarak kendi iç bünyesinde değerlendirdiği ortaya çıkmıştı. Skandalı Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri ortaya çıkarırken, oluşun zararın tanzimi için müfettişler soruşturma açılmasına karar vermişti.

KAMUNUN ZARARI 100 MİLYON LİRA

Et ve Süt Kurumu’ndan düşük fiyattan alınarak ucuz et projesi kapsamında satılmayan 3 bin ton etten dolayı kamunun zararı 100 milyon lirayı bulurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ucu market zincirine dokunacağı için kayıp 3 bin ton et skandalıyla ilgili soruşturma açılmasına izin vermemişti.  Yaşanan skandalın üstünü örtmek için söz konusu market zinciri ile bakanlık anlaşırken, market zincirinde kayıp 3 bin ton et karşılığı olarak düşük fiyattan et satılmaya başlanmıştı.