TARIMDAN HABER ÖZEL / Fahrettin Poyraz, paravan şirketler üzerinden Balıkesir/Ayvalık’taki milyarlık zeytinyağı fabrikası haberleri ile Tarım Kredi’deki yolsuzluk haberlerine Abdullatif Beyberk Uysal tarafından aldırılan erişim engeli kararı haberlerinde; hakaret ve iftira suçunun işlendiği gerekçesiyle geçtiğimiz Aralık ayında Tarımdan Haber Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan aleyhine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

FAHRETTİN POYRAZ 6 AY İÇİNDE AYNI SUÇLAMALARLA İKİ AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU!

Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz Temmuz ayında da Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına benzer içerikli bir suç duyurusunda bulunmuştu. Poyraz’ın 6 ay içinde iki ayrı Cumhuriyet Başsavcılığına aynı haberlerden dolayı iki ayrı suç duyurusunda bulunması, kötü niyetini ortaya koyarken, yolsuzluk haberleri karşısındaki çaresizliğini de gözler önüne sermişti.

Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz! Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz!

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YOLSUZLUK HABERLERİ İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN KARAR!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fahrettin Poyraz’ın Sadettin İnan hakkında kamu davası açılması talebiyle Aralık ayında yaptığı suç duyurusuna, 8 Mart’ta takipsizlik kararı vererek, söz konusu haberlerde hakaret ve iftira suçunun tespit edilmediği ve haberlerin gazetecilik faaliyeti kapsamında toplumu bilgilendirmek amacıyla yapıldığına dikkat çekildi.

Karar2

Savcılık Kararı

Kararda şunlar kaydedildi: “Şikayetçinin başvurusu üzerine girişilen tahkikat sonucunda, toplanan delil, bilgi ve belgelerden, şüphelinin gazetecilik faaliyeti kapsamında toplumu bilgilendirmek amacı ile habercilik yaptığını, müştekiye yönelik hakaret, iftira veya başka bir kasıtlı haber yapmadığını savunmasının aksine, soyut iddia dışında, şüphelinin yüklenen suçu işlediğini gösterir, dava açmaya yeter yasal delil bulunmadığı anlaşılmıştır”

POYRAZ 100'E YAKIN SUÇ DUYURUSUNUN HEPSİNİ KAYBEDEREK YARGI TARİHİNE GEÇTİ!

Fahrettin Poyraz, bugüne kadar Milli Gazete ve Tarımdan Haber’de yayınlanan haberlerden dolayı Sadettin İnan hakkında 100’e yakın suç duyurusunda bulunmasına rağmen, yaptığı suç duyuruların hepsi takipsizlik kararı ile sonuçlandı. Fahrettin Poyraz, bir gazeteci ile ilgili 100’e yakın suç duyurusunda bulunması ve yaptığı suç duyuruların hepsini kaybetmesinden dolayı yargı tarihine geçmiş oldu!