Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Tarımdan Haber aleyhine 12 Şubat 2021 tarihinde yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

FAHRETTİN POYRAZ'IN TALİMATI İLE 30'A YAKIN KOOPERATİF ORGANİZE BİR ŞEKİLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU!

Fahrettin Poyraz döneminde Tarımdan Haber’i yıldırmak/yıpratmak ve savcılıklar üzerinden baskı kurmak için bütün kooperatiflere suç duyurusunda bulunması talimatı verilmişti. Fahrettin Poyraz tarafından el altından verilen bu talimata birçok kooperatif karşı çıkarken, 30’a yakın kooperatif ise suç işlediklerini bildikleri halde talimatla suç duyurusunda bulunmuşlardı. 30’a yakın kooperatif, haberlerimizde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Tarımdan Haber aleyhine ayrı ayrı savcılıklar üzerinden suç duyurusunda bulunurken, yapılan suç duyuruların tamamı hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

TARIMDAN HABER'İN HAKLILIĞI 30 AYRI SAVCILIK KARARI İLE ORTAYA ÇIKTI

Böylelikle Fahrettin Poyraz’ın savcılıklar üzerinden kurguladığı kirli plan suya düşerken, Tarımdan Haber’in ise 30 ayrı savcılık kararı ile haklılığı ayrı ayrı ortaya çıkmıştı.

KAHRAMANMARAŞ TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ DE ORGANİZE SUÇ DUYURUSUNU KAYBETTİ

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

2020-2021 yılları arasında organize bir şekilde yapılan suç duyurularının hemen hemen hepsi sonuçlanırken, Kahramanmaraş Tarım Kredi Kooperatifi’nin suç duyurusu ile ilgili kararı, 3 yıl sonra geldi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 yıl sonra verdiği kararla, Kahramanmaraş Tarım Kredi Kooperatifi’nin yaptığı suç duyurusunu haksız bularak, takipsizlik kararı verdi.

FAHRETTİN POYRAZ’IN KİRLİ PLANI MAHKEME TARAFINDAN DA TESCİLLENMİŞTİ!

Fahrettin Poyraz’ın kurumda yapılan yolsuzlukların ve kirli ilişkilerin üstünü örtmek için Tarımdan Haber aleyhine 2020-2021 yıllarında başlattığı organize suç duyuruları, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da tescillenmişti. Mahkeme, Fahrettin Poyraz’ı gazeteci Sadettin İnan’a 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmişti. Fahrettin Poyraz, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını istinafa götürürken, söz konusu mahkeme kararı bekleniyor.

Yine organize suç duyurularından dolayı 6 kooperatif hakkında açılan iki ayrı davada da Bartın, Uşak ve Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri organize suç duyurularından dolayı gazeteci Sadettin İnan’a ayrı ayrı olmak üzere 5’er bin lira tazminat ödemeye mahkum bırakılmıştı. Muğla, Çatalca ve Kütahya Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında açılan davada ise mahkeme yapılan başvuruyu haksız bulmuş ancak her iki karar da istinafa götürüldü.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş 2