SADETTİN İNAN / Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamuda tasarruf tedbirlerinin artırıldığı bir dönemde Tarım Kredi Holding bünyesindeki iştiraklerde yaşanan makam aracı saltanatı dikkat çekti. Tarım Kredi Holding'e bağlı Tarım Kredi Lojistik A.Ş, şirket bünyesinde 3-5 yıllık Passat marka araçları kilometresi dolduğu gerekçesiyle satarak yerine özel bir filo şirketinden KDV hariç aylık 47 bin liradan 27 tane Skoda Süperb araç kiralaması, yapılan kiralanmanın sorgulanmasına neden oldu.

Halil Kaya

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

Şirketin Genel Müdürü Halil Kaya'nın ise yapılan kiralamaya yönelik soruları, ‘şirketin iç işleri, sizi ne ilgilendiriyor’ diyerek cevapsız bırakması dikkat çekti.

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan toplumun her kesimi bir şekilde etkilenirken, kamuda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tasarruf tedbirleri artırıldı. Ancak çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinde, tasarruf tedbirlerinin tam tersi uygulamaların yaşanması dikkat çekiyor. 

ŞİRKETİN 3-5 YILLIK KENDİ ARAÇLARI SATILARAK ÖZEL FİLO ŞİRKETİNDEN 27 ARAÇ KİRALANDI!

Tarım Kredi Holding bünyesindeki iştiraklerin üst yöneticilerinin kullandığı makam araçları, Tarım Kredi Lojistik tarafından temin ediliyor. Tarım Kredi Lojistik, şirketlerde makam aracı olarak kullanılan ve lojistik şirketinin kendisine ait olan Passat marka araçları satarak, özel bir filo şirketinden KDV hariç aylık 47 bin liradan tam 27 tane Skoda Süberb araç kiraladığı ortaya çıktı. 

ŞİRKETİN İÇ İŞLERİ SİZİ NE İLGİLENDİRİYOR!

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Mustafa Hamurcu, söz konusu araç satışlarını ve kiralamayı doğrularken, Tarım Kredi Lojistik A.Ş'ye geçtiğimiz aylarda vekaleten Genel Müdür atanan Halil Kaya, söz konusu araç kiralamaya yönelik sorularımızı; ‘Şirketin iç işleri sizi ne ilgilendiriyor!’ diyerek cevapsız bıraktı. 

BABASININ ŞİRKETİNİ Mİ YÖNETİYOR? 

Çiftçi kuruluşuna ait bir iştirakte kamu adına görev yapan Halil Kaya’nın, kamuda tasarruf tedbirlerinin artırıldığı bir dönemde şirketin bünyesindeki kendi araçların satılarak, özel bir filo şirketinden neden araç kiralanmasına ihtiyaç duyulduğuna yönelik sorulardan rahatsız olması ve söz konusu araçların kiralandığı filo şirketine yönelik bilgileri vermekten kaçınması dikkat çekerken, bu tavır kiralamanın yapıldığı filo şirketini gizemli hale getirdi. 

TARIM KREDİ LOJİSTİK ARAÇLARI HANGİ ŞİRKETTE KİRALADI?

Tarım Kredi Holding bünyesindeki şirketlerin üst yöneticilerin kullanımı için kiralanan araçlarla ilgili yapılan haberlerden rahatsızlık duyulması dikkat çekiyor. Yine geçtiğimiz aylarda Tarım Kredi Lojistik'in devre dışı bırakılarak kiralanan makam araçlarına yönelik haber, kurum içinde ciddi bir rahatsızlığa neden olmuştu.