TARIMDAN HABER ÖZEL / Borsa İstanbul'da Gübretaş hisselerinde sert düşüşün yaşandığı bir dönemde Gübretaş ile Port Kargo ve Lojistik firması arasında 5+2 yıllığına dikkat çeken bir gübre lojistik hizmetleri sözleşmesine imza atıldı.

Gübretaş’ın yurt içinde yaklaşık 3 bin noktaya yapılacak gübre lojistik işi Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un sahibi olduğu Etis Lojistik’ten alınarak Mehmet Cengiz’in kardeşinin eski ortağı Halil İbrahim Bacacı’nın sahibi olduğu Port Kargo ve Lojistik A.Ş’ye verildi.

GÜBRE LOJİSTİĞİNİ UZUN YILLARDIR ETİS LOJİSTİK YAPIYORDU!

Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama! Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama!

Gübretaş’ın, lojistik hizmetlerini yıllardır Etis Lojistik yapıyordu. Etis Lojistik ile olan sözleşmenin süresi sona ererken, Gübretaş, yeni sözleşmeyi Mehmet Cengiz’in kardeşinin eski ortağı olan Halil İbrahim Bacacı’nın sahip olduğu Port Kargo ve Lojistik firması ile imzalandı.

GÜBRETAŞ YAPILAN SÖZLEŞMEYİ 26 ARALIK'TA KAPA BİLDİRDİ!

Gübretaş, 26 Aralık’ta KAP’a yaptığı açıklamada, “Şirketimizin lojistik, tahmil ve tahliye faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi kapsamında Port Kargo ve Lojistik A.Ş. firması ile 06/01/2024 tarihinden itibaren başlamak üzere 5+2 yıl süreli lojistik hizmetleri sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

PORT KARGO’NUN SAHİBİ 31 TEMMUZ’A KADAR MEHMET CENGİZ’İN KARDEŞİ ŞEREF CENGİZ İLE ORTAKTI!

2021 yılında Sürat Kargo’yu da TMSF’den bünyesine alan Port Kargo ve Lojistik A.Ş’nin sahibi Halil İbrahim Bacacı, aynı zamanda Port Madencilik Ticaret Anonim Şirketinde Mehmet Cengiz’in kardeşi Şeref Cengiz ile ortaktı. Bacacı, bu ortaklıktan 31 Temmuz 2023’te ayrılırken, Port Madencilik de 15 Eylül 2023 tarihinde Cengiz Holding bünyesinde bulunan Eti Bakır Anonim Şirketine devredildi.  

Gübretaş’ın, lojistik hizmetlerini bugüne kadar Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un sahibi olduğu Etis Lojistik yapıyordu. Etis Lojistik de 28 Eylül 2023 tarihinde yine Mehmet Koç’a ait olan Narlı Feribot İşletmeciliği Anonim Şirketine devredildi. 

2 MİLYON TON GÜBRE LOJİSTİK İŞİNİN KAÇ LİRAYA VERİLDİĞİ AÇIKLANMADI

Gübretaş ile Port Kargo ve Lojistik firması arasında 5+2 yıllığına imzalanan lojistik hizmetleri anlaşması kapsamında yılda 2 milyon ton gübrenin lojistik işi tamamen Port Kargo tarafından yapılacak. Port Kargo ve Lojistik firması, 1630 birim kooperatifi, 270 mağaza ve 1000 Gübretaş bayisi olmak üzere toplam 3 bin noktaya gübre sevkiyatı yapacak. Böylesine yüksek tonajlı lojistik hizmetleri için ihaleye çıkılmazken, Gübretaş’ın KAP’a yaptığı açıklamada Port Kargo ile yapılan sözleşmenin firmalardan teklif alma usulüyle mi yapılıp yapılmadığına dair de bir bilgi verilmedi.