TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalardan dolayı Türkiye kırmızı ette göz göre göre bir krizin içine sürüklendiği bir dönemde Et ve Süt Kurumu’nda sürecin baş sorumlularının Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atamasının yapılmasının yankıları sürerken, ESK Yönetim Kurulu üyeliğine ve Genel Müdür Yardımcılığına atanan İbrahim Sarıtosun’un yönetmeliklere aykırı bir şekilde kurum misafirhanesini yılladır kullandığı ortaya çıktı.

KURUM MEVZUATI GÖZ GÖRE GÖRE ÇİĞNENİYOR!

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ESK Yönetim Kurulu üyeliğine ve Genel Müdür Yardımcılığına atanan İbrahim Sarıtosun’un 6 yıldır Sincan Kombinası sosyal tesislerde kendisine ayrılan süit odada kaldığı ortaya çıkarken, Tosun’un konaklama ücretini de tam olarak ödemediği kaydediliyor. ESK'da ortaya çıkan bu skandal, kurumdaki keyfiyeti ve adam kayırmacılığı gözler önüne serdi.

SÜİT ODANIN ÜCRETİ DE TAM OLARAK ÖDENMİYOR!

Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu? Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu?

Lojman yönetmeliğine göre kurum çalışanları misafirhanede 15 günden fazla kalamıyor. Ancak Sarıtosun’un 6 yıldır misafirhanede süit odada kaldığı ve aylık sadece 3-5 günün ücretini ödediği kaydedilirken, sabah kahvaltı ve akşam yemeklerinin de ikram edildiği ifade ediliyor. Kendisinin kalmadığı günlerde bile süit odanın işgal edilmesi, ESK’da mevzuatın üst düzey yöneticiler tarafından nasıl çiğnendiği ortaya koydu.

sarıtosun