Erzincan'da bölge üreticileri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Sektör Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ESK Daire Başkanları, ESK Erzincan Kombina Müdürü Naci Gün, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Bakanlık il birim amirleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

ESK GENEL MÜDÜRÜNDEN SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK PROJESİ AÇIKLAMASI!

ESK Erzincan Tavuk Kombinası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın, 11 aydır hayata geçirilemeyen sözleşmeli besicilik projesi ile ilgili yaptığı açıklamalar toplantıya damgasını vurdu.

ESK AYLIK OLARAK AÇIKLAMASI GEREKEN KARKAS KESİM MALİYETLERİNİ 11 AYDIR AÇIKLAMIYOR! 

Uygulama esasları geçtiğimiz yıl Ekim ayında açıklanan sözleşmeli besicilik projesi kapsamında, ESK her ay maliyet hesabını yayınlayarak üreticiden besilik hayvanı kaç liradan keseceğini sözleşme yapan besicilere duyuracaktı. Ancak aradan geçen 11 aya rağmen ESK, karkas üretim maliyetlerini açıklayamadı. Karkas üretim maliyetleri açıklanmadığı için projede ölü doğmuş oldu.   

GENEL MÜDÜR ERZİNCAN VALİSİNİN KATILDIĞI TOPLANTIDA SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK PROJESİ UYGULANIYORMUŞ GİBİ BİLGİ VERDİ!

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın maliyet hesabı açıklanmadığı için uygulamaya geçmeyen sözleşmeli besicilik projesini Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun da hazır bulunduğu toplantıda uygulamadaymış gibi anlatması ise dikkat çekti.

Tarım sektörünün özellikle son yıllarda pandemi süreci ile beraber dünyada değişen dengeler, artan jeopolitik riskler ile beraber artık bütün dünyada bir güvenlik unsuru olarak kabul gördüğünü dile getiren Kayhan, şunları kaydetti: “Artık gelişmiş ülkeler gıda güvenliğini sağlamak için tarım sektörü ile ilgili planlamalar yapmaktadır.

Bakanlığımız, bu anlamda bir planlama dönemine girdi. Üretim potansiyelini ürüne dönüştürmek için ciddi bir proje hazırlığı başlattı. Biliyorsunuz, bu süreç bizim Kurumda da başladı. Sözleşmeli Besicilik Projesi ile geçen sene bir deklarasyon yayınladık, bir projeyi açıkladık.

Buradaki amacımız, üreticimiz ne maliyetle üretirse üretsin, maliyet hesaplaması yaparak bir refah payı ödeyerek alım garantisi vermekteyiz”