Hayvancılığa büyük darbe! ESK, kurbanlık vasfı olmayan, yüzlerce pasaportsuz, buzağı ve damızlık hayvanların kayıt dışı kesildiği iddiasıyla çalkalanıyor.

Ağrı04 Haber’den Tamer Söylemez’in haberine göre, hayvancılıkta pilot bölge olan Ağrı, ESK’nın kurbanı oldu. ESK’nın Ağrı Kombinasında kurbanlık vasfı olmayan, küpesiz, damızlık ve gebe hayvanın kurban olarak kesildiği iddia edildi. Vakıflara ait kurbanlıkların kesimlerinde hiçbir denetim ve kontrol kurallarına uyulmadığı kaydedilirken, kontrolsüz kesimlerin şap hastalığının yoğun yaşandığı bir süreçte yaşanması tam bir skandal olarak görülüyor. Kombinada kurbanlık vasfı olmayan 600 civarında hayvan kesildiği ifade ediliyor.

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

Skandalın patlak vermesi üzerine Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün Ağrı Kombina Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattığı kaydediliyor.