Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şunları kaydetti: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) bu tarımsal faaliyeti yapan girişimcilerden elektrik tarife grubunun değiştirilmesi önerisi geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve 4-5 bakan da oradaydı. Beni çağırdı ve 'Bu konuda bir şey yapabilir miyiz?' dedi. Hemen gerekli arkadaşlarla koordinasyon yaptık. 'Eğer siz talimat verirseniz yapabiliriz efendim' dedim. 'Yapın' dedi, yaptık. Şu anda konu, bir yönetmelik değişikliği kısmına kalmış oldu."

DÜŞÜK TARİFEDEN YARARLANACAKLAR

Bakan Dönmez, eskiden tarımsal sulama grubu sanayicilerinin, ticarethaneye göre daha düşük elektrik tarifesinden yaralandığını hatırlatarak, bu konuda bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Tarımsal sulama tarife grubunun adının 'tarımsal faaliyetler' olarak değiştireceğini ifade eden Dönmez, tarımsal sulamanın da bunun içinde olacağını belirtti. Tarımsal faaliyetler elektrik tarifesinin içinde, hayvancılık başta olmak üzere bununla ilişkili konuların yer alacağını bildiren Dönmez, "EPDK ve Bakanlığımız bu konuda çalışıyor. En kısa sürede bu müjdeyi somut olarak size vermiş olacağız" dedi.

TARIMDANHABER