Tarım Politikaları uzmanı Ergin Kahveci, açıklanan TMO hububat alım fiyatları ile tarımda üretim planlaması arasındaki çelişkiye dikkat çekti. Sosyal medya hesaplarından açıklanan hububat alım fiyatlarına tepki gösteren Kahveci, Cobweb teoremine göre bir ürünün fiyatını ve arz talep dengesini bir önceki yılın fiyatının belirlediğine dikkat çekerek, “Böyle mi üretimi planlayacağız? Fiyatını veremediğin ürünlerin planlamasını yapamazsın” dedi.

Hububat fiyatları ile açıklanan fark ödemesi kavramına da tepki gösteren Kahveci, “Arkadaşlar rica ediyorum. Prim Fiyat farkı, Fark fiyatı, Maliyet Fiyat, Destekleme nedir, ne içindir? Girdi, Çıktı, Pazar. Bunların bağlantısını kurmadan yapılan yorumlar sadece sektöre zarar veriyor. Lütfen. Kavramları kavramadan büyük büyük hüküm cümleleri kurmayalım” dedi.

BUĞDAY İHRACATININ SERBEST BIRAKILMASI DÜŞÜK FİYAT İTİRAFIDIR!

Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu

Buğday ve arpada ihracatın serbest bırakılmasının ise yurt içinde buğdayın yurt dışından ucuz olacağının bir itirafı olduğunu belirten Kahveci, “Yine üreticiye değil ihracatçıya çalışmak” değerlendirmesinde bulundu.