TMO, 2024 dönemi hububat alım fiyat ve politikalarını açıkladı.  TMO’nun resmi tatil ve Pazar günleri hariç haftanın 6 günü çiftçiden ürün alımı yapılacağı belirtilen açıklamada, ürün bedeli ödemelerinin ise ürün teslimatına müteakip 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağı kaydedildi.

ÇİFTÇİNİN PARASI ENFLASYON KARŞISINDA ERİYECEK!

Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda TMO’nun çiftçiden alacağı ürünlerin bedelini 45 gün sonra yapacak olması da çiftçinin enflasyon karşısında ciddi bir kayıp yaşayacağı anlamına geliyor. 

Bolu'da çiftçiyi kahreden olay! Balya yapılmayı bekleyen buğday sapları yandı Bolu'da çiftçiyi kahreden olay! Balya yapılmayı bekleyen buğday sapları yandı

TMO 600'ÜN ÜSTÜNDE ALIM NOKTASINDAN ALIM YAPACAK

TMO, Türkiye genelindeki iş yerleri ve protokol imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere 600’ün üzerindeki alım noktasında faaliyet gösterecek.

TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri TMO'nun internet adresinde yayınlanırken, üreticiler bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabilecekler.

TMO, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine anlaşmalı lisanslı depolar da dahil olmak üzere tüm alım noktalarında devam edecek.