Fındık fiyatları ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde? Fındık fiyatları ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye her hafta rutin olarak yapılan destek ödemelerini bile sosyal medya hesabından paylaşırken, çiftçinin günlerdir beklediği hububat alım fiyatlarını kendi sosyal medya hesabından açıklamaması dikkat çekti. Bakan Yumaklı, Bakanlık sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımı daha sonra kendi hesabından paylaştı. Bakan Yumaklı'nın paylaşımının altına ise yorumla birlikte tepki yağdı. 

BUĞDAYDA BİN LİRA ARPADA İSE 250 LİRA ARTIŞ YAPILDI!

Makarnalık buğday alım fiyatı geçen yıla göre 1000 TL, yani yüzde 12’lik bir artış yapılarak 10000 TL/ton, ekmeklik buğday fiyatı 8250 TL/ton’dan 9250 TL/tona ve arpa fiyatı da 7000 TL/tondan 7250 TL/tona çıkarıldı.

ÇİFTÇİ ŞOKTA!

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetlerine rağmen açıklanan hububat alım fiyatları çiftçide tam bir şok etkisi yaptı.

Bakan Yumaklı, Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan komik hububat fiyatlarını kendi sosyal medya hesaplarında retweet yaparken, yapılan paylaşıma ise tepki yağdı.

Gelen tepkilerden bazıları şöyle;

-Acilen Türkiye'deki tüm çiftçiler maliyet bandındaki bu fiyatı protesto etmelidir. Seçim yok diye çiftçiye köle muamelesi yapan bu iktidara tepkimizi verelim.

-1 sene evvel arpayı 7 liraya sattık. Şimdi dalga geçer gibi fiyat açıklandınız. Siz Ekim yapmayın diyorsunuz. Arazileri İsrail’e satın diyorsunuz. Çiftçiye, üretime düşmansınız. Allah yanınıza bırakmasın.

-1 kg buğdayın kuru arazide maliyeti 10.6 TL. Bunu çiftçi değil yetkili merciler açıkladı. Siz nasıl olurda 9.250 fiyat veriyorsunuz. Bunun açıklaması; çiftçi ekmesin üretim yapmasındır. 1 ekmek 15 TL iken 1 kg buğday neden 9 TL? 1 yıl boyunca çiftçi eksin biçsin emek versin masraf etsin sen gel çiftçiye sadaka ver. Gerçekten çok yazık.

-Buğday fiyatında bu ülkenin çiftçilerine resmen büyük hayal kırıklığı yaşattınız! Geçmiş yıllarda buğday alım fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklarken, bu yıl fiyat düşük olunca bakanlığın sosyal medya hesabından duyurmak zorunda kaldınız. Bu ülkedeki 83 milyon insanın sofrasındaki ekmekte hakkı olan hiçbir çiftçi bu fiyatı da bu değeri de hak etmiyor!