Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, küpe affının devam ettiğini belirterek, "işletmenizde bulunan küpesiz hayvanları 31 Ekim 2021 tarihine kadar küpeleterek kayıt altına aldırırsanız desteklemesinden faydalanırsınız. 31 Ekim 2021 tarihinden sonra küpelenecek hayvanlar bu yılki destekleme kapsamına alınaz. Mağdur olmamanız için ilçe tarım müdürlükleri ile irtibata geçebelirsiniz" dedi. 

Türkman, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Küpesiz ve kayıtsız hayvanların desteklemeden faydalanması için son gün 31 Ekim 2021. 2021 yılı destekleme kapsamına alınacak küçükbaş hayvanlar 31 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Türkvet bilgi sistemine kayıtlı 15 aydan büyük olmalıdır. Birlikler desteklemeye müracaat eden üyelerin verilerini 31 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Türkvet kayıt sisteminde alacakları için 31 Ekim’den sonra küpelenecek veya Bakanlık kayıt sistemine eklenecek hayvanlar destekleme kapsamına alınmayacaktır.

KÜPESİZ KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARIN KÜPELETTİRİLMESİ GEREKİYOR

Üreticilerimizin mağdur olmaması, Anaç Koyun Keçi desteği ve Sürü Büyütme desteğinden faydalanabilmeleri için Birliklere destek müracaatlarını yapmaları ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat ederek 31 Ekim 2021 tarihine kadar küpesiz küçükbaş hayvanlarını küpeletmeleri gerekmektedir"