Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (Tebliği No: 2020/25) gereği hazırlanan Uygulama Rehberi Bakanlığın ilgili web sayfalarında yayımlandı. Program başvuruları ilgili uygulama rehberinin yayımlandığı 23.12.2020 tarihinde başlamış, başvuru süresi 60 (Altmış) gün olup, program kapsamında şu yatırımlar desteklenecek. 

HANGİ YATIRIMLAR DESTEKLENECEK?

Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, 

Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, 

Bilişim sistemleri ve eğitimi, 

El sanatları ve katma değerli ürünler, 

İpek böceği yetiştiriciliği, 

Su ürünleri yetiştiriciliği, 

Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları, 

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları destek kapsamında değerlendirilecektir.

YÜZDE 50 HİBE VERİLECEK

Yatırım Konusu, Yatırım niteliği ve başvuru sahibine bağlı olarak hibeye esas proje tutarı 20.000-TL ile 500.000 TL arasında değişmekte olup, Hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50'si oranındaki tutarı ve KDV'nin tamamını başvuru sahipleri temin etmekle yükümlü olacak. 

Yatırımcılar İlgili Tebliğ ve Uygulama Rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırladıkları başvuru dosyalarının girişini Uygulama Rehberinin yayımı tarihinden itibaren Altmış gün içerisinde elektronik ağ (https://edys. tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx )  üzerinden yapacaklar.

Tunceli'de yatırımcıların hibe desteklerinden azami şekilde faydalanmalarını sağlamak ve program hakkındaki uygulamalar konusunda yatırımcılara yardımcı olmak üzere İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi bünyesinde oluşturulan "İl Proje Yürütme Birimi" tarafından yatırımcılara gerekli bilgi desteği sağlanacağı açıklandı.