Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yapmış olduğu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen “Sütümü Soğutuyorum Değerini Artırıyorum” projesi kapsamında 30 adet 300 litrelik terazili, aktarma pompalı süt soğutma tankı dağıtım töreni gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, "Bölgemiz sıcak özellikle yaz aylarında sütlerin muhafazasında zorluk yaşıyorduk, sütlerin bozulmaması, kalitesinin düşmemesi için süt soğutma tankı projemizi Büyükşehir Belediyemiz ile hazırladık ve GAP idaremize sunduk. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi 486.000 TL’lik projemizi onayladı. Proje ile bu gün 30 Keçi Yetiştiriciliği yapan işletmemize süt soğutma tankı vereceğiz. Süt soğutma tankı verdiğimiz işletmelerimizin Keçi sütlerini değerinden alarak Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimize ait Süt işleme fabrikamızda işleyerek SAHRE markamızla doğal ve sağlıklı ürünler üreteceğiz. Üreticilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek için proje yapmaya devam edeceğiz” 

Türkman, katkılarından ve katılımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere bölge milletvekillerine teşekkür etti.