Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, buzağı desteğinde her üreticinin aynı oranda yararlanamadığını belirterek, bunun büyük bir haksızlığa sebebiyet verdiğini kaydetti. Süt desteğinde örgüt ayrımı yapılmadığını ve bütün üreticilerin aynı oranda destekten yararlandığına işaret eden Keskin, ancak buzağı desteklerinde örgüt ayrımı yapılarak yetiştiricilere farklı ödemeler yapıldığını dile getirerek, “Buzağı desteklemelerinde örgüt ayrıcalığından kaynaklı destekleme modelinin sahada uygulamalarında amaca uygun olmadığı ve üreticilerimizi mağdur ettiği müşahit oluyoruz” dedi. 

Keskin, şunları kaydetti: “Dolayısıyla, küçük üreticiler buzağı desteklemelerinde ödenen bu örgüt farkından kaynaklı artı desteklemeden yararlanamadığı için gelirleri düşüyor, mağdur oluyorlar ve hayvancılığı terk ediyorlar. Oysaki ülkemizin tarım ve hayvancılığında gerçek olan ve desteklenmesi gereken kısım aile işletmeleri ve küçük üreticilerdir Onlar desteklenmeli ve teşvik edilmelidir ki büyüsünler ve kazanç elde etsinler ve ülke ekonomimiz kalksın.

Bizler istiyoruz ki her üretici refah içinde ve aynı haklarla eşit şekilde desteklensin. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı, görüşlerimizi ve önerilerimizi Bakanlığımıza ve Sayın Bakanımıza bizzat iletiyorum. İnanıyorum ki doğru destekleme modeliyle ve örgütlü üretim sayesinde, üreticiler kayıt altına alınacak küçük ve büyükbaş hayvanlar, hayvansal üretim ve kontrolü de disipline edilecek , hayvan sayımız, üretimimiz konusunda Cumhurbaşkanımızın hedeflediği ve hedef gösterdiği  2023 Tarım Politikaları nihai hedefine hep birlikte ulaşacağız. 

Aynı coğrafyada aynı şartlarda yetiştiricilik yapan birinin sadece örgüt farkı nedeniyle daha az destek alması örgütler arasında da haksızlığa yol açmaktadır. Bu durum esasında T.C. Anayasasına ve Kamu vicdanına aykırı olduğu kanaatindeyim. 

Üretici ve örgütler arasında da karmaşaya yol açan buzağı desteklemelerinde yukardaki hususlar dikkate alınarak T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ivedilikle düzenleme yapılması gerekliliğini vurgulamak istiyorum"