Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların başvuruları 31 Temmuz 2021 itibariyle sonlanmıştı.

Proje kapsamında çiftçilerimiz 2021 yılında yeni ahır-ağıl yapımı veya kapasite artırımı, yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi ve otomatik suluk alımı konularında başvurularını gerçekleştirdiler.

Eskişehirden 6.84 Milyon TL + KDV toplam proje tutarı 2,79 Milyon TL hibe tutarı olan 59 proje başvurusu yapılmış olup bunlardan 58 proje uygun bulunarak nihai değerlendirme için Bakanlığımıza gönderilmiştir. Projelerde 4 ahır ve 2 ağıl yapımı ile 4 gübre sıyırıcı, 50 yem karma makinesi, 10 süt sağım makinesi, 13 süt soğutma tankı, 16 hayvan kaşınma ünitesi, 10 otomatik suluk alımına % 50 hibe desteği sağlanacak. 
Projelerin Bakanlığımız tarafından değerlendirilmesinden sonra nihai sonuçlar 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında duyurulacak. İlimiz genelinde en fazla sayıda başvuru Tepebaşı ve Odunpazarı İlçelerimizden yapıldı"