Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için çalışmalarını tamamladı. Yeni asgari ücret bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç sona erdi. 

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, "Yeni bir asgari ücret belirledik. Şimdi sizlere açıklamak istiyorum. Temmuz ayından itibaren yüzde 29 oranında ara artış yapılmıştır. Buna göre yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır" dedi.  Yeni asgari ücret 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. 

2022 Ocak asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam ile 4 bin 253 lira olmuştu. 1 Haziran itibariyle asgari ücrete yüzde 29 ara zam yapıldı. Yeni asgari ücret tutarı 5.500 lira olarak belirlendi.

BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARINA 300 LİRA ARTIŞ!

Açıklamaların devamın da ise söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı: "Bütün kamu çalışanları da aşağı yukarı ortalaması 350 lira bir gelir elde edecektir. Sadece işçilerimizle sınırlı kalmayan artışın sayın Cumhurbaşkanımızın sosyal ilke çerçevesince çalışanları korumanın yansıması şeklinde altını çizmek isterim."