Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Avrasya Yatırım YouTube kanalında en son paylaştığı videoda mazot fiyatları ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİDE YENİ NESİL BİR KRİZ YAŞANIYOR!

Ekonomide yeni nesil bir kriz yaşandığını ve bu yeni nesil krizde faturanın tamamen hane halkına çıkarıldığına vurgu yapan Zelyut, mazot fiyatları ile ilgili olarak “Üzgünüm 60-65 arasını görecek” dedi.

BÜTÇE AÇIĞI 2 TRİLYONU AŞACAK!

Bütçe açığının 2 trilyonu aşacağının altını çizen Zelyut, “Şirketleri büyütemediğimiz için ihracat yapamıyoruz, istihdamı artıramıyoruz, kısır döngünün içinde dönüp duruyoruz. Bu açıkları kapatmak için ne yapılacak? Allah ne verdiyse vatandaşın üstüne yüklenilecek” dedi.

60-65 LİRA ARASI MAZOT FİYATINA HAZIRLIKLI OLALIM!

Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi? Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi?

Yaşanan yeni nesil ekonomik krizin bedelini ne sanayici ne de bankaların ödemediğini, krizin bedelinin tamamen hane halkı tarafından ödendiğini dile getiren Zelyut, “Firma fiyat artırır sıyrılır, banka faiz artırır sıyrılır, krizin bedelini vatandaş öder. Bundan dolayı da 60-65 lira arası mazot fiyatına, 40-41 lira arası da dolar fiyatı karşımıza çıkacak” diye konuştu.

EN FAZLA ÇİFTÇİ ETKİLENECEK!

Mazot fiyatının 60-65 lira arasında bir fiyata çıkması toplumun birçok kesimini yakından ilgilendirse de bu durumdan en fazla olumsuz etkilencek kesimlerin başında çiftçi geliyor.