Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, Tarım ve Orman Bakanlığının ekipman için yüzde 50 hibe desteğini açıklamadan önce 10 tonluk römorkun fiyatının 80 bin TL olduğunu ancak destek açıklandıktan sonra aynı römorkun fiyatının 120 bin TL’ye çıktığını belirtti. Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu konuda yapmış olduğu açıklamayı hatırlatan Toy, “Bakanlık hibeden kaynaklı fiyat arttıran firmaların canına okuyacağım demişti, maalesef fiyatlar bizim canımıza okudu” dedi. 

HİBE DESTEĞİNE GÜVENİP ALMADI 40 BİN LİRA ZARAR ETTİ

Toy, kendisinin 1 adet römork için müracaat ettiğini ancak yedek listede yer aldığını ifade ederek, “Desteğe kanmayıp o zaman alsaydım 80 bin TL’ye almış olacaktım” tepkisinde bulundu. 

BEKİR PAKDEMİRLİ CANLARINA OKUYACAĞIZ DEMİŞTİ!

Bilindiği üzere tarımsal ekipman alımlarında hibe desteğinin açıklanmasıyla birlikte firmalar ürünlerine destek oranında zam yaparak verilen desteğin çiftçiye gitmesine engel oluyor. Bu konuda eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada bu konuda çok şikayet aldıklarını belirterek, tarımsal alanda hibe ile makine alan çiftçinin aldığı ürünlere zam yapan firmalara büyük cezalar kesileceğini belirtmişti. Ancak gelinen noktada firmaların ürünlerine hibe desteğinin açıklanmasıyla birlikte istedikleri şekilde zam yapmaya devam ettikleri görülüyor.