Küresel sıcaklık 2023-2024 kış döneminde yüzünü iyiden iyiye gösterirken, tarımsal üretimde rekolte düşüşünden endişe ediliyor.

Küresel sıcaklık 2023-2024 kış döneminde yüzünü iyiden iyiye gösterirken, Türkiye’nin batı bölgelerinde neredeyse hiç kar yağmaması, tarımsal üretimde ciddi rekolte sorununa yol açmasından endişe ediliyor.

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava durumu tahmin raporu umut vermeye başladı. Yurt genelinde sıcaklıkların içerisinde bulunduğumuz hafta sonuna kadar yüksek seyretmesi bekleniyor.

Hafta sonu ise sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşüp gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği raporlandı. Nisan ayı ortasına gelinirken uzun süredir yağışın olmaması, özellikle Konya, Aksaray gibi hububat tarımı açısından çiftçiyi endişelendiriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı haftalık raporda hafta sonuna doğru yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü Kuzey ve Batı'dan gelecek olan soğuk hava dalgasıyla sıcaklıklar 8-9 dereceye kadar düşecek. Yağışlar, hafta sonu yurt genelinde etkili olacak.