TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın uzun bir süredir gündemde bulunan tartışmalara yönelik hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi kuruluşu olmadığı yönündeki iddialara karşı hiçbir açıklama yapmayan Kacır ve Poyraz, TZOB’un Tarım Kredi Kooperatifleri tefecilik yapıyor suçlamasına da sessiz kalmayı tercih etti. Kacır ve Poyraz, çiftçinin en önemli sorunu olan ve tarımsal üretimi olumsuz etkileyen yüksek faiz uygulamasına karşı da üç maymunu oynamışlardı. 

Buğday, arpa ve mısır fiyatları kaç liradan işlem görmeye başladı? Buğday, arpa ve mısır fiyatları kaç liradan işlem görmeye başladı?

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın bu sessizliklerinin arkasında Bakanlık beklentisinin yattığı ortaya çıktı.

Bilindiği üzere kabine değişikliği gündemdeyken Fahrettin Poyraz’ın Tarım ve Orman Bakanlığına ismi gündeme gelmişti. Kulislerde konuşulanlara göre Poyraz’ın bu beklentisinin hala devam ettiği kaydediliyor.

TARIM KREDİ’NİN İMAJI BAKANLIK BEKLENTİSİNE FEDA EDİLİYOR! 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın Bakanlık beklentisinden dolayı tartışmalı konularla gündeme gelmek istemediği kaydedilirken, Kacır ve Poyraz'ın gündemde olan tartışmalı konulara ilişkin kamuoyuna sağlıklı bir açıklama yapmamaları çiftçinin en önemli kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurumsal kimliğini olumsuz etkiliyor. Çiftçinin de Tarım Kredi Kooperatiflerinden uzaklaşmasına neden oluyor. 

TEFECİLİK YAPIYOR SUÇLAMASINI SİNEYE ÇEKTİLER!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç, TZOB Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatiflerine yönelik ağır bir ithamda bulunarak, tefecilik suçlamasında bulunmuştu. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın bu ağır itham karşısında sessiz kalmaları dikkat çekti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da verilen bir soru önergesine Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi kuruluşu olmadığı yönünde açıklama yapmış, bu açıklamada kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Kacır ve Poyraz, bu açıklamalara da sessiz kalmıştı.